Zoeken Menu
Sluit
Lunchconcert: Dutch Classical Talent
  • Klassiek

Lunchconcert: Dutch Classical Talent

Shane van Neerden

Wo 10 januari 2024 - 12:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • Zitplaats € 0,00

Programma

  • Deuren open 11:30
  • Aanvang 12:30

De jonge, in de Verenigde Staten geboren pianist Shane van Neerden durft. Hij pakt in Musis een recital aan als een haast filosofisch programma.  Daarin gaan het Musikalisches Opfer van Bach, de laatste pianosonate van Beethoven en een nieuw werk van Rick van Veldhuizen de dialoog aan met een novelle van de Franse schrijver en dichter Jean Genet. Een spannend relaas, met pianospel op een zinderend hoog niveau. 

PROGRAMMA
Bach Ein Musikalisches Opfer, Op. 6, BWV 1079: Ricercar a 3
Beethoven Sonate Op. 111, deel I
Van Veldhuizen Nieuw werk voor piano + de-tuned piano/synthesizer/elektronica
Beethoven Sonate Op. 111, deel II

Voor de concerten die gekoppeld zijn aan de selectie voor de Dutch Classical Talenttour krijgt iedere deelnemer de kans een opdrachtwerk te laten schrijven. Shane van Neerden koos voor Rick van Veldhuizen, een van de jonge componisten wiens werk vorig seizoen bij Toonzetters in de schijnwerpers stond. Zijn energieke stukken vallen op door de brutale mix van invloeden uit pop- en dancemuziek, gecombineerd met klassieke en elektronische muziek. Vooral in de wisselwerking met andere kunstvormen is Van Veldhuizen helemaal in zijn element. 

‘Een romanticus en poëet pur sang! Met zijn waanzinnige techniek, voortreffelijke timing en verteldrift houdt hij de aandacht van het publiek gevangen. Hij is niet bang om risico’s te nemen!’, zo kwalificeerde de jury van Dutch Classical Talent pianist Shane van Neerden. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft de Amerikaans-Nederlandse pianist al een behoorlijke carrière achter de rug. Zo werkte hij vorig seizoen mee aan het veelgeprezen project Toonzetters en stond hij al op vele grote podia.

MUSICI
Shane van Neerden piano

Wo 10 januari 2024 - 12:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • Zitplaats € 0,00

Programma

  • Deuren open 11:30
  • Aanvang 12:30

Anderen bekeken ook

Qi

Hiphop- en hedendaagse dansers flowen vanuit ‘Wu Wei’ zonder beat, en klassieke musici stromen zon...

Uitverkocht
Kaarten Info