Zoeken Menu
Sluit
Lunchconcert: Dutch Classical Talent
  • Klassiek

Lunchconcert: Dutch Classical Talent

Mattias Spee

Wo 27 september 2023 - 12:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • Zitplaats € 0,00

Programma

  • Deuren open 11:30
  • Aanvang 12:30
  • Verwachte eindtijd 13:30

De nacht. Vele componisten hebben zich er al op gestort. Ook de jonge Nederlandse pianist en componist Mattias Spee is gebiologeerd door de nacht. Zijn programma in Musis, met Nocturnes van Chopin, eigen werk en nieuwe stukken van generatiegenoten, richt zich op alle stadia van emoties die een mens tijdens een slapeloze nacht kan voelen. Een concert als een positieve nachtmerrie.

PROGRAMMA

Weyrauther - Nocturnal for prepared piano
Chopin - Nocturne nr. 8
Scriabin - Nocturne nr. 2
Idema - Nocturne nr. 1
Poulenc
 - Nocturne nr. 5
Spee - Insomnia

Frederic Chopin maakte zichzelf onsterfelijk met zijn nocturnes, lyrische, melancholische melodieën die zich laten lezen als een weergave van de sfeer van de nacht. Chopin was niet de eerste en zeker niet de laatste die zich door de nacht liet inspireren. Vele componisten schreven nachtstukken, die uiteen lopen van vredige sfeer schetsen tot ware angstdromen. Pianist en componist Mattias Spee voegt met Insomnia, slapeloosheid, zijn eigen visie op een van de minder prettige aspecten van de nacht toe. Muziek als een milde nachtmerrie. 

Mattias Spee is al ‘in potentie een van de avontuurlijkste pianisten in de scene’ genoemd. Hij heeft een brede muzieksmaak, houdt van improviseren en speelt ook jazz. Daarnaast is hij een uitgesproken veganist die zijn zorgen om de planeet en onze levensstijl ook via programma’s naar buiten brengt. Volgens de jury van Dutch Classical Talent is Mattias Spee ‘Een eigenzinnig en veelzijdig muzikant die ook improviseert en componeert. Zowel in zijn spel, zijn voorkomen als in zijn repertoirekeuze komt zijn rebelse en activistische inborst tot uiting. Hij laat zich niet vertellen wat hij moet doen en vaart helemaal zijn eigen koers.’

MUSICI
Mattias Spee piano

Wo 27 september 2023 - 12:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • Zitplaats € 0,00

Programma

  • Deuren open 11:30
  • Aanvang 12:30
  • Verwachte eindtijd 13:30

Anderen bekeken ook

Pathétique

Pynarello, het ‘rebellencollectief uit gesneden schuimrubber’ dat de klassieke muziek ‘ander...

Uitverkocht
Kaarten Info