Zoeken Menu
Sluit
Lunchconcert: Dutch Classical Talent
  • Kamermuziek
  • Prikkelarm uit

Lunchconcert: Dutch Classical Talent

Animato Kwartet

Wo 15 december 2021 - 12:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

  • Normaal € 0,00

Programma

  • Aanvang 12:30
  • Verwachte eindtijd 13:30

Er is geen pauze

PROGRAMMA
Debussy
– Strijkkwartet, op. 10
Tsjaikovski  – Hymne van de cherubijn
Stravinsky  –  Trois pièces voor strijkkwartet
en andere werken

Wat de Sacre du printemps was voor de orkestmuziek, was Debussy’s strijkkwartet voor de kamermuziek. Debussy maakte korte metten met behoorlijk vastgeroeste structuren van het strijkkwartet. Hij schreef een werk vol exotische harmonieën en melodieën, en een zwevende, instabiele ritmiek waarmee hij een nieuwe klankwereld opende. Niet voor het eerst liet Debussy zijn critici na de première in vertwijfeling achter in de concertzaal. In Drie stukken voor strijkkwartet slaat Stravinsky op zijn beurt een brug tussen de ongepolijste en directe stijl van Petroesjka en de Sacre du printemps naar de meer gestructureerde stijl van zijn neo-klassieke periode.

De jury over het Animato Kwartet: ‘Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot! Het kwartet staat in dienst van elkaar en de muziek en is de grote belofte van de Nederlandse strijkkwartetten.’

Dutch Classical Talent 
De Dutch Classical Talent Tour en Award staan garant voor een sneak-preview van de meest interessante musici van morgen. Musici die zijn geselecteerd voor dit traject beheersen hun instrument niet alleen tot in de puntjes, maar zijn zonder uitzondering ook eigenzinnige podiumkunstenaars met verrassende programma’s. Eerdere laureaten zijn daarvan het bewijs: Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om er maar enkele te noemen.

MUSICI
Inga Våga Gaustad – viool
Tim Brackman – viool
Elisa Karen Tavenier – altviool
Pieter de Koe – cello

Dit concert valt onder de serie prikkelarm uit. Gebruik maken van de prikkelarme faciliteiten? Dan is reserveren noodzakelijk. Klik hier voor meer informatie.

Wo 15 december 2021 - 12:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

  • Normaal € 0,00

Programma

  • Aanvang 12:30
  • Verwachte eindtijd 13:30

Er is geen pauze

Anderen bekeken ook