Zoeken Menu
Sluit
Love Chapter 2
  • Dans

Love Chapter 2

L-E-V (Sharon Eyal - Gai Behar) (IL)

Do 31 oktober 2019 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:15
  • Aanvang 20:15
  • Verwachte eindtijd 21:10

Zonder pauze (exclusief drankje)

IJzersterke, onthutsende dansvoorstelling in een onwezenlijke bewegingstaal: hoekig, krachtig en scherp.

In de voorstellingen van het succesvolle Israëlische choreografenduo Sharon Eyal en Gai Behar staan zaken van het hart centraal: liefde, machteloosheid, woede, gelukzaligheid. Liefde, blijkt ook in Love Chapter 2, is hard werken. Letterlijk op je tenen lopen. Dat doen de zes dan ook, een uur lang, op de beats van drummer/techno-pionier Ori Lichtik. Alert en op zichzelf zijn ze, van liefdesduetten is geen sprake. Wel van een onwezenlijke bewegingstaal, hoekig, krachtig en scherp. Heel langzaam vloeit de spanning uit de lijven en durven de dansers zich op te richten, terwijl een subtiele melodie klinkt: zijn ze klaar voor de liefde?

Hypnotiserend ensemblewerk voor zes dansers
Choreografe Sharon Eyal werd geboren in Jeruzalem en startte haar dans- en choreografiecarrière bij de Batsheva Dance Company van Ohad Naharin. In 2013 richtte zij samen met Gai Behar haar gezelschap L-E-V op. Love Chapter 2 is een hypnotiserend ensemblewerk voor zes dansers, dat gedragen wordt door de soundscape van dj Ori Lichtik.

Een choreografie in kadans, uitgevoerd door dansers die als een uniforme, amorfe, in elkaar gedoken massa voortdurend op de tenen bewegen. Je krijgt associaties met onderworpenheid, maar ook met agressie en frustratie. Halverwege het stuk wordt de beat overgenomen door violen. Een sober langzaam transformerend licht geeft de lichamen een vale gloed. Tevergeefs zoek je naar de liefde waarnaar de titel verwijst.

► Tip programmeur Ingrid Scheper
'Sharon Eyal is afkomstig van de Batsheva Dance Company (Israël) en heeft al jaren haar eigen dansgezelschap. Eerder waren House en OCD Love in Arnhem te zien (in 2015 en 2017). Love Chapter 2 is het sterke vervolg op OCD Love. Ik vind haar werk prachtig omdat het heftig is, krachtig, intens, donker, extreem maar beeldschoon. Eyal heeft een heel specifieke danstaal: mechanisch, dwangmatig, hypnotiserend en vooral prachtig strak uitgevoerd. De soundscape zorgt voor de juiste sfeer.'

► Internationale klasse

Gelrepas houder? Dan kun je tegen inlevering van Coupon 77 voor 5 of 10 euro naar Love Chapter 2. Je kunt de bon inleveren bij ons bespreekbureau, geopend van ma t/m za van 12:00 tot 17:00 uur. Neem ook je Gelrepas mee!

Do 31 oktober 2019 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:15
  • Aanvang 20:15
  • Verwachte eindtijd 21:10

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Tipping point

Op zoek naar de perfecte balans. Tipping Point is een adembenemende balans-act waarin zes performers de confro...

Uitverkocht
Kaarten Info
Krijtje mij (4+)

Een interactief dansfeest voor het hele gezin. Al dansend en tekenend creëren wij samen een levend schets...

Uitverkocht
Kaarten Info
Jah!

JAH! van choreograaf Dalton Jansen is een ode aan de zwarte man in een westerse wereld en een viering van vade...

Uitverkocht
Kaarten Info