Zoeken Menu
Sluit
Livestream: Weg met Eddy Bellegueule
  • Toneel
  • Jong talent
  • op avontuur
  • het gesprek aan

Livestream: Weg met Eddy Bellegueule

Toneelschuur Producties / Eline Arbo

Vr 22 januari 2021 - 20:30

Online, Livestream

Uitverkocht
Bestel kaarten

Prijzen

  • Vanaf € 12,50

Programma

  • Start voorstelling 20:30
  • Deuren open 19:30

De theatrale en muzikale bewerking van de Franse succesroman, Weg met Eddy Bellegueule, werd dé theaterhit van 2020 en speelde voor vrijwel alleen maar uitverkochte zalen.

Opgegroeid in een klein dorpje in Noord-Frankrijk - in een platvloers, grof en genadeloos arbeidersmilieu, probeert de zachte en gevoelige Eddy in te passen. We volgen hem door zijn vele pogingen om een ‘normale jongen’ te zijn, maar uiteindelijk ziet hij geen andere optie dan zijn familie achter te laten en ergens anders opnieuw te beginnen.

►Tip van programmeur Ingrid Scheper
Op 29 januari 2020 was de voorstelling Weg met Eddy Bellegueule te zien in de Kleine zaal van Stadstheater Arnhem. De voorstelling werd uitgeroepen tot de beste van seizoen 2019-2020. En dat is terecht volgens Ingrid Scheper, onze programmeur theater. 'Alle elementen in deze voorstelling zijn pakkend: het bijna verstikkende decor, het aangrijpende verhaal en de live muziek. Maar ook de keuze van regisseur Eline Arbo om de jonge, frisse acteurs meerdere rollen te laten spelen. Deze rolwisseling werkte bijzonder goed. Als kijker werd je daardoor nóg meer de voorstelling ingezogen. Het publiek zat op het puntje van de theaterstoel.'

Weg met Eddy Bellegueule was in 2014 de literaire sensatie van Frankrijk, Louis won ook de Prix Pierre Guenin. Ook in Nederland werd het zeer enthousiast ontvangen: “Gruwelijk goed geschreven roman.” de Volkskrant.

Universeel verhaal
Eline Arbo won in 2018 de BNG Bank Theaterprijs, in het leven geroepen ter stimulering van jong theatertalent tot 35 jaar.
Arbo: “De eerste keer dat ik Weg met Eddy Bellegueule las, raakte ik blown away door het verhaal: de rauwe energie, het herkenbare jeugdgevoel, de slimheid in de maatschappij-kritiek, het gevoel van onrecht en de eis vanuit de hoofdpersoon om zijn plek te nemen in de wereld. Het is een universeel verhaal, maar ook zo persoonlijk. Een verhaal dat verteld móet worden!”

Kameleon
“Het is een coming-of-age verhaal maar tegelijkertijd gaat het over het verschil in sociale klassen - over het ontworstelen aan je verleden en aan je sociale klasse en wat dat betekent voor jouw identiteit. In de roman krijgen we een inkijk in een jong iemands leven, opgegroeid in een dorp en in een gezin waar geen plaats is voor iemand die anders is. Als een kameleon probeert hij steeds zijn omgeving te bespiegelen en overal in te passen, maar uiteindelijk rekent hij af met zijn verleden en creëert hij een leven waarin hij zichzelf mag zijn.”

Eline Arbo: “De eerste keer dat ik dit boek las, raakte ik blown away door het verhaal: de rauwe energie, het herkenbare jeugdgevoel, de slimheid in de maatschappij-kritiek, het gevoel van onrecht en de eis vanuit de hoofdpersoon om zijn plek te nemen in de wereld. Het is een coming-of-age verhaal over het ontworstelen aan je verleden en je sociale klasse en wat dat betekent voor jouw identiteit. Een verhaal dat verteld móet worden!

► Meer informatie vind je hier.

Vr 22 januari 2021 - 20:30

Online, Livestream

Uitverkocht
Bestel kaarten

Prijzen

  • Vanaf € 12,50

Programma

  • Start voorstelling 20:30
  • Deuren open 19:30

Anderen bekeken ook

Girls & Boys

Een aangrijpende One Woman Show door Hadewych Minis. Wegens succes nogmaals terug in Stadstheater Arnhem. ...

Uitverkocht
Kaarten Info
De Vloer Op

De theaterversie van het populaire improvisatieprogramma van televisie. De improvisaties zijn vaak uiterm...

Uitverkocht
Kaarten Info
De Meisje

Een monoloog over zelfaanvaarding, familie, liefde en vergiffenis.

Uitverkocht
Kaarten Info