Zoeken Menu
Sluit
Livestream: Tsjaikovski Suite nr. 4 ‘Mozartiana’
  • Klassiek

Livestream: Tsjaikovski Suite nr. 4 ‘Mozartiana’

Phion, orkest van Gelderland & Overijssel

Vr 23 april 2021 - 20:00

Online, Livestream

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00

Wie wil je het liefste thuis ontvangen, Mozart of Tsjaikovski? In dit streaming concert van Phion onder leiding van Tianyi Lu krijg je beide heren op de koffie in een heerlijke suite die Tsjaikovski maakt op de muziek van Mozart.

Russische Mozart

Tsjaikovski was een groot liefhebber van Mozart. Zelf wat zwaarmoedig van geest trok hij zich altijd op aan de blijmoedigheid van diens muziek. Hij nam vier kleine stukjes van Mozart, bewerkte die geheel in eigen stijl voor orkest en smeedde ze aaneen tot een aantrekkelijke suite die hij ‘Mozartiana’ noemde. Het kwam mooi uit dat de première precies honderd jaar na de voltooiing van Mozarts Don Giovanni plaatsvondZelf zei Tsjaikovski over het resultaat: ‘Het oude, vervat in een modern jasje’. En niet ten onrechte, want in de muziek zijn de 18e-eeuwse Weense en 19e-eeuwse Russische meester beide onmiskenbaar aanwezig.

Jonge maestro

Voor dit streaming concert heeft Phion de Chinees – Nieuw-Zeelandse dirigent Tianyi Lu uitgenodigd. Zij is nog jong, maar bepaald niet alleen maar meer veelbelovend. Wereldwijd heeft ze al heel wat gerenommeerde orkesten geleid en maakte helemaal naam toen zij het afgelopen jaar het Georg Solti Dirigentenconcours in Frankfurt op haar naam zette. ‘Mijn kracht is mijn kwetsbaarheid’, zei zij eens in een interview. En laat dat nu de perfecte eigenschap zijn voor deze transparante en fijnzinnige suite van Tsjaikovski.

De link naar de livestream wordt een aantal dagen voor livegang op de website van Phion geplaatst.

Deze livestream is gratis te bekijken.

Vr 23 april 2021 - 20:00

Online, Livestream

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00

Anderen bekeken ook