Zoeken Menu
Sluit
Livestream: Dvořák Tsjechische Suite
  • Klassiek

Livestream: Dvořák Tsjechische Suite

Phion, orkest van Gelderland & Overijssel

Vr 09 april 2021 - 20:00

Online, Livestream

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00

Hoboïst en dirigent Alexei Ogrintchouk is weer terug bij Phion. Samen met de musici van het orkest neemt hij je virtueel mee naar het Boheemse platteland in deze concert-stream met de idyllische Tsjechische Suite van Dvořák.

‘Een geboren solist maar ook een team player,’ schreef het BBC Music Magazine over Alexei Ogrintchouk. Een rake typering want beide heb je nodig. Niet alleen als excellent musicus – hij is eerste hoboïst bij het Koninklijk Concertgebouworkest - maar ook als begenadigd dirigent. Dat laatste doet hij nog maar sinds enkele jaren, maar met zo’n overtuigend talent dat hij al verscheidene eersteklas orkesten met groot succes heeft geleid. In september vorig jaar was Alexei Ogrintchouk al eens te gast bij Phion. Nu is hij weer terug bij het orkest met de Tsjechische Suite van Dvořák.

Boheemse volksdansen

Na het succes van zijn beide serenades had Dvořák verdere plannen voor vrolijke orkestmuziek die makkelijk in het gehoor lag. Wel wilde hij er een echt Tsjechisch tintje aan geven, dus koos hij voor een suite vol met Boheemse volksdansen. Ze komen allemaal voorbij, zoals een gracieuze polka, een galante sousedska en tot slot een opzwepende furiant. We kunnen nog niet naar Tsjechië en zelfs nog niet naar de concertzaal, maar met deze streaming muziek van Dvořák met Phion en Alexei Ogrintchouk wordt het bij je thuis toch even een Tsjechische herberg waar gedanst mag worden.

De link naar de livestream wordt een aantal dagen voor livegang op de website van Phion geplaatst.

Deze livestream is gratis te bekijken.

Vr 09 april 2021 - 20:00

Online, Livestream

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00

Anderen bekeken ook

Pathétique

Pynarello, het ‘rebellencollectief uit gesneden schuimrubber’ dat de klassieke muziek ‘ander...

Uitverkocht
Kaarten Info