Zoeken Menu
Sluit
Livestream: Dvořák Serenade voor blazers
  • Klassiek
  • Orkest

Livestream: Dvořák Serenade voor blazers

Phion, orkest van Gelderland & Overijssel

Vr 16 april 2021 - 20:00

Online, Livestream

Uitverkocht
Bestel kaarten

Programma

  • Start voorstelling 20:00
  • Deuren open 19:00

Blazer met de blazers. ​Dat is kort gezegd het motto van deze concert-stream. Hoboïst Alexei Orgrintchouk leidt zijn collega blazers van Phion in de schitterende Blazersserenade van Dvořák. En dat rechtstreeks in jouw huiskamer.

Eerste hoboïst

Alexei Orgrintchouk kun je zonder meer beschouwen als één van de beste hoboïsten van ons land. Via het Rotterdams Philharmonisch Orkest kwam hij terecht bij het Koninklijk Concertgebouworkest waar hij nu al meer dan 15 jaar eerste hoboïst is. Maar sinds enkele jaren heeft het directievirus hem in zijn greep en leidde hij de afgelopen tijd met groot succes diverse orkesten. Reden genoeg voor Phion om hem uit te nodigen. Want een betere ervaringsdeskundige kun je niet krijgen om Dvořáks Serenade op. 44 met de blazersgroep van het orkest perfect voor het voetlicht te brengen.

Mozart op zijn Tsjechisch

Het was Mozart die Dvořák inspireerde voor zijn Blazersserenade. Hij had in Wenen diens Gran Partita gehoord en was er zo van onder de indruk dat hij zelf besloot een dergelijk werk te componeren. Dvořák maakte er een ongecompliceerde serenade in Weense stijl van, met aansprekende melodieën en weldadige harmonieën. Maar in zijn hart blijft hij een echte Tsjech, want in plaats van het gebruikelijke menuet schrijft hij een galante Boheemse sousedka. Zo tovert Phion met dit streaming concert je huiskamer om tot een gedistingeerde Tsjechische salon.

De link naar de livestream wordt een aantal dagen voor livegang op de website van Phion geplaatst.

Deze livestream is gratis te bekijken.

Vr 16 april 2021 - 20:00

Online, Livestream

Uitverkocht
Bestel kaarten

Programma

  • Start voorstelling 20:00
  • Deuren open 19:00

Anderen bekeken ook

Het barre land

Precies honderd jaar geleden schreef T.S. Eliot het revolutionaire gedicht The Waste Land, waarin hij een uitz...

Uitverkocht
Kaarten Info