Zoeken Menu
Sluit
Laura van Dolron & Margreet Bos
 • Toneel
 • Verdieping & Verrijking

Laura van Dolron & Margreet Bos

Blind Date

Di 11 februari 2025 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ACT-pas € 10,00
 • Jongeren tot 30 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30

Laura van Dolron gaat op Blind Date met bijzondere mensen. ’s Morgens ontmoet ze één van hen waar ze in een dag een tekst over schrijft. ’s Avonds speelt ze een voorstelling over deze ontroerende ontmoeting. Voor deze voorstelling ontmoet zij de Arnhemse Margreet Bos.

Laura: "Als Margreet Bos komt kijken ben ik altijd blij. Ze staat met haar rolstoel vlak bij me op het podium, doet mee met de voorstelling, ze roept wat het publiek voelt maar niet zegt.
Ooit draaide ze zich naar het publiek toe en zei "mensen durf te leven."

Dan komt ze tijdens het applaus ook nog naar me toe... heerlijke vrouw. 
Met een heftig verhaal.
Nu wil ik haar niet vóór me op het podium maar náást me.
In de Blind Date."

Margreet Bos komt uit Arnhem en deze Blind Date-voorstelling van Van Dolron, de uitvinder van de stand-up philosohy, gaat over haar. Of niet over haar, maar met haar. Laura ontmoet Margreet, brengt een dag met haar door en maakt in een dag een voorstelling over Magreet en hun ontmoeting. Een voorstelling over moed en levenslust, over twee vrouwen met al hun beperkingen en hun talenten.

Laura schrijft, naast haar heel persoonlijke werk als stand-up philosopher, ook graag kort op de bal, live ter plaatse, op het scherpst van de snede. Live schrijven zorgt ervoor dat haar innerlijke criticus geen kans krijgt en ze nog dichter op de huid van het hier en nu is. Action writer noemt zij zichzelf dan. Eerder bezocht zij een tbs-kliniek, AA-bijeenkomsten, hospices en opvang voor dakloze vluchtelingen, waar ze voorstellingen over maakte. Zonder voorbedachte rade, zonder vooroordelen. Ze schrijft odes aan mensen die een stem verdienen op het podium. In haar Blind Date reeks nu zet zij de volgende stap.

► Met live componeerde muziek.

► Lees een interview met Margreet Bos in de Arnhemse Koerier.

 

Laura van Dolron
Laura van Dolron creëerde haar eigen genre stand-up philosophy. Ze wil niet spelen maar helen, niet doen alsof, niet meer praten tegen maar met een publiek. Van Dolron opent haar hart en zegt wat we niet durven zeggen. De theaterzaal wordt een plek waar mensen samenkomen om zichzelf in de ogen te kijken: eerlijk, open en met liefde in plaats van angst. Alle maskers af. 
Blind Date-voorstellingen zijn voorstellingen van Laura van Dolron die zij maakt op basis van ontmoetingen met mensen in de wereld met verhalen die gehoord mogen worden. Deze mensen nemen plaats op het podium omdat Laura echtheid viert in het theater. Er vind een eenmalige unieke voorstelling plaats over verbinding en hoe veel we op elkaar lijken als je elkaar écht ontmoet. Een unieke theaterervaring, een première en een laatste voorstelling ineen.

Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Muzenzaal van Musis 
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Muzenzaal staat een tijdelijke tribune, zodat er een vlakkevloerzaal ontstaat, zoals de kleine zaal van het Stadstheater. 

Di 11 februari 2025 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ACT-pas € 10,00
 • Jongeren tot 30 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30

Anderen bekeken ook

Kijk op theater

Kennismaken met theater? Als beginnende kijker meer kennis opdoen over toneel? In deze toneelkijkserie leer je...

Uitverkocht
Kaarten Info