Zoeken Menu
Sluit
la despedida
 • Dans

la despedida

LAVA Collective

Vr 20 januari 2023 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,00
 • Normaal € 17,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 21:40

Zonder pauze (exclusief drankje)

Explosieve dans, emotionele tekst en stuwende live muziek smelten samen tot een poëtisch dansconcert. Een hedendaags requiem, geïnspireerd door de troostrijke cantates van Johann Sebastian Bach.

La despedida, het moment van afscheid nemen, zit in alles wat bestaat. Situaties waar afscheid nemen een rol speelt, zijn ontelbaar. Het afscheid van de dag, een reis die ten einde komt, een levensfase die plots niet meer is, dierbaren die verdwijnen en het opgeven van verlangens, verwachtingen en dromen.

La despedida is een zoektocht naar de basis, het verhaal en de kracht die schuilgaan achter de emotie verdriet en de actie en reactie van afscheid nemen. Een bedachtzame voorstelling waarin innerlijke emoties heftig huishouden en de liefde zegeviert. Een fysieke en muzikale explosie, maar ook een realistische weergave van kwetsbaarheid in de verschillende fases van afscheid nemen. Over het eindige en oneindige. Over winnen en verliezen, redden en ontredderd zijn, dragen en gedragen worden. Over de kracht van de geest die het overneemt als het lichaam het opgeeft. Over licht, liefde en loslaten. Een nieuw begin.

La despedida is na de goed ontvangen Furia de tweede voorstelling van het nieuwe LAVA Collective die start vanuit het hoofd en hart van Van Deutekom. Spannende, nieuwe elementen worden gecombineerd met de karakteristieke kracht uit het verleden. La despedida zal onmiskenbaar verwijzen naar het jarenlange partnerschap van Van Deutekom met wijlen Jens van Daele.

Geïnspireerd door de troostrijke cantates van Johann Sebastian Bach brengt choreograaf Patricia van Deutekom met la despedida een hedendaags requiem met stevige autobiografische inslag.

vrijdag 20 januari try-out en zaterdag 21 januari première

CREDITS
Concept: Patricia van Deutekom
Choreografie: LAVA Collective o.l.v. Patricia van Deutekom
Dans: LAVA Collective o.a. Patricia van Deutekom, Ronja Keultjes, Anna Mikuła, Marijn van der Sande, Naomi Schwarz
Tekst & Spel: Hanne Struyf 
Compositie & live uitvoering: Richard van Kruysdijk, Viva Sanchez Reinoso, Stefanie Janssen

► Over LAVA Collective
LAVA Collective creëert eerlijke, beklijvende dansproducties waarin de menselijke emotie een belangrijke rol speelt. Het werk verrast telkens weer en laat schoonheid doorschemeren in rauwheid. De voorstellingen worden ook bestempeld als ‘dansconcerten’. Vanuit het principe ‘alles of niets’ en tegelijkertijd kwetsbaar en herkenbaar, komt het werk dichtbij. Niet om je te laten begrijpen met je verstand, maar om te laten voelen met je buik. 

Bekijk de video

Vr 20 januari 2023 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,00
 • Normaal € 17,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 21:40

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook