Zoeken Menu
Sluit
Klaterklanken - Concertwandeling
 • Klassiek

Klaterklanken - Concertwandeling

Za 22 juli 2023 - 14:00

Kasteel Rosendael, Kasteel Rosendael

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Regulier € 28,50
 • studenten en jongeren t/m 18 jaar € 15,00

Programma

 • Deuren open 13:00
 • Aanvang 14:00
 • Verwachte eindtijd 15:30

Maak een wandeling door de schitterende kasteeltuin van Kasteel Rosendael en wordt verrast door 5 miniconcerten door jonge topmusici.

Wat ze spelen is een verrassing, maar hun spel is geïnspireerd door de natuur van deze tuin. Om 17.30 uur wordt het festival feestelijk afgesloten met een feestelijk, gratis toegankelijk slotconcert door deze musici en het publiek met een speciale Klaterklanken compositie door Oene van Geel.

Bewonder de volgende musici tijdens deze concertwandeling:

Joost Willemze
Joost Willemze is één van de grootste Nederlandse harptalenten. Met zijn prachtige klank en heldere virtuositeit won hij de afgelopen jaren een groot aantal prijzen op internationale harpconcoursen van Portugal tot Wales, en van New York tot Zuid-Korea. Begin 2022 nam hij zijn debuut-cd op met AVROTROS Klassiek en dit seizoen is Joost geselecteerd als finalist van Dutch Classical Talent. Op Klaterklanken speelt Joost muziek waarin de natuur wordt bezongen door Franse impressionisten als Fauré en Tournier, naast fonkelnieuwe muziek van jonge, Nederlandse componisten en bewerkingen van klassiekers van Gluck en Brahms.

Nederland Kamerkoor NXT
De vier zangers van NKK NXT combineren composities van Poulenc, Kodaly en Duruflé met nieuw werk en eigen improvisaties in een speciale voorstelling voor Klaterklanken. Verwacht a capella zang op hoog niveau in een actueel programma over het spanningsveld tussen mens en natuur. NKK NXT is het talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor waarin net-afgestudeerde zangers ervaring opdoen, experimenteren, nieuwe verbindingen aan gaan en een eigen artistieke visie ontwikkelen. Elk seizoen worden nieuwe zangers geselecteerd, die een jaar lang met begeleiding van de zangers van het Nederlands Kamerkoor en verschillende coaches aan voorstellingen werken.

Pieter de Koe & Uri Eugenio
Cellist Pieter de Koe en danser Uri Eugenio bundelen voor Klaterklanken hun krachten rond de eerste cello Suite van Benjamin Britten. In dit meesterwerk voor solo cello zit een breed scala aan emoties verborgen, met invloeden van religieuze barokmuziek tot eigentijdse klankkleuren. De cello en de dans vormen samen een landschap van klank en vormen, waarbij Uri's expressieve choreografie de muziek aanvult en uitdaagt. Pieter de Koe is een gedreven kamermuziekmusicus, medeoprichter van het Animato Kwartet en initiator van eigen producties en verschillende cross-arts samenwerkingen. Uri Eugenio is een danser, docent, coach en choreograaf. Hij danste o.a. bij Scapino Ballet, LeineRoebana, Nanine Linning en David Middendorp.

3VIOLAS
De heren van 3VIOLAS bewandelen een avontuurlijk muzikaal pad door bestaande stukken uit verschillende muziekgenres – klassiek / pop / minimal / film / elektronisch – te deconstrueren en te herschrijven tot eigen arrangementen. 3VIOLAS maakte in 2022 hun debuut op Down The Rabbit Hole en Amsterdam Dance Event en brachten hun eerste album Fauna uit. Fauna én flora spelen een grote rol in het programma dat 3VIOLAS voor Klaterklanken creëert, met o.a. delen uit hun project Talking Trees waarin geluiden van bomen (Bomen maken geluid én muziek! )zijn verwerkt in nieuwe composities. Laat je verrassen en betoveren door de natuur! 

MAAT Saxophone Quartet
Het MAAT Saxophone Quartet is een 100% Portugees, in Nederland wonend en werkend ensemble. Het gepassioneerde kwartet timmert met een combinatie van Portugese melancholie en Nederlandse pragmatiek stevig aan de weg, als prijswinnaar van oa. het Storioni Concours, het Grachtenfestival Concours en de Dutch Classical Talent Award 2022. Als blazers onderzoeken en ontwikkelen de musici van MAAT het kwartetspel aan de Strijkkwartetten Academie, waar zij het traditionele strijkkwartetten repertoire bewerken. Voor Klaterklanken speelt MAAT een programma met Portugese invloeden.

Za 22 juli 2023 - 14:00

Kasteel Rosendael, Kasteel Rosendael

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Regulier € 28,50
 • studenten en jongeren t/m 18 jaar € 15,00

Programma

 • Deuren open 13:00
 • Aanvang 14:00
 • Verwachte eindtijd 15:30

Anderen bekeken ook