Zoeken Menu
Sluit
Klaterklanken: Concertwandeling
  • Klassiek
  • Familie

Klaterklanken: Concertwandeling

James Oesi, Calefax, Lidy Blijdorp, The Zoo en Thomas Dulfer

Zo 25 juli 2021 - 12:00

Kasteel Rosendael, Kasteeltuin

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 11:00
  • Aanvang 12:00
  • Verwachte eindtijd 13:30

Zonder pauze (exclusief drankje)

Intiem openluchtfestival voor klassieke en nieuwe muziek op Kasteel Rosendael. "Met je voeten in het gras en je hart vol muziek."

Over Klaterklanken: Concertwandeling
Maak een wandeling door de betoverende kasteeltuin van Kasteel Rosendael en bezoek 5 miniconcerten van topmusici. Musici met een eigen(wijze) kijk op muziek, die de grenzen van hun instrument verleggen. Wat ze spelen is een verrassing, maar hun programma en spel zijn geïnspireerd door de natuur van het landgoed. 

James Oesi
James Oesi is één van de weinige musici die de contrabas als solo-instrument hanteren. Oesi maakte faam op diverse festivals waarin hij programma’s bracht met werken van Bach, Beethoven en Rachmaninoff. Radio 4 noemde zijn optreden op Wonderfeel in 2016 als een van de hoogtepunten van het festival.

Calefax
De vijf rietblazers van Calefax zijn de uitvinders van het rietkwintet en staan al meer dan 35 jaar bekend om hun virtuoze spel, energieke podiumpresentatie en de briljante arrangementen. De mannen zijn een inspiratie voor veel generaties nieuwe en jonge musici. Calefax, dat is een klassiek blaasensemble met een popmentaliteit.

Lidy Blijdorp
Lidy Blijdorp is een jonge celliste met een enorme vertelkracht. Celliste Lidy Blijdorp scoorde vorig jaar maar liefst twee Edisons voor haar debuut CD Journeyers met werken van onder andere Zoltán Kodály. Het NRC roemde haar adembenemende muzikaliteit en haar enorme vertelkracht.

The ZOO - Merel Vercammen
Violiste Merel Vercammen houdt van improviseren. Haar stijl kan worden omschreven als ‘free classical’, met een klassiek geluid en vanuit een klassieke context. The Zoo is één de projecten van de jonge violiste Merel Vercammen waarin zij samen met uiteenlopende musici op zoek gaat naar de reikwijdte van de geïmproviseerde muziek. Het resultaat is een unieke uitvoering, die er nooit eerder was en nooit zal worden herhaald, die de sfeer van tijd en plaats in geluid begrijpt. Op Klaterklanken neemt Vercammen Wilco Oomkens (accordeon), Bernadeta Astari (zang) en Ties Mellema (saxofoon) mee.

Thomas Dulfer
De jonge fagottist Thomas Dulfer studeerde in 2018 af aan het Conservatorium Den Haag met een 10. Daarnaast is hij ook wetenschapper op het gebied van hart en bloedvaten. Beide professies verenigde hij onder andere in zijn werk Symphony of Hearts waarbij Dulfer door middel van sensoren de hartslagen van het publiek omzette in muziek. Maar ook de mogelijkheden van zijn instrument worden grondig onderzocht. Verwacht een ontdekkingsreis in en met de fagot, van een musicus met een grote vertelkracht.

Zo 25 juli 2021 - 12:00

Kasteel Rosendael, Kasteeltuin

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 11:00
  • Aanvang 12:00
  • Verwachte eindtijd 13:30

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Pathétique

Pynarello, het ‘rebellencollectief uit gesneden schuimrubber’ dat de klassieke muziek ‘ander...

Uitverkocht
Kaarten Info