Zoeken Menu
Sluit
Keuken der rijken
  • Toneel
  • Iets avontuurlijks

Keuken der rijken

Theater RAST

Wo 06 april 2022 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

  • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,00
  • Normaal € 17,00
  • Student Last Minute € 10,00

Programma

  • Aanvang 20:30

Keuken der rijken is voor Turkije als Hamlet voor Engeland en Gijsbrecht van Aemstel voor Nederland: de ultieme klassieker.

Theater RAST brengt met Zengin Mutfağı - Keuken der rijken - van Vasıf Öngören de ultieme Turkse klassieker op de planken.
Kok Lütfü kookt de sterren van de hemel om zijn baas te plezieren. Zijn keuken is een smeltkroes waar verschillende klassen elkaar ontmoeten: de rijke ondernemer met zijn machtige extreemrechtse vrienden, de (verboden) arbeidersvakbond waar enkele personeelsleden bij betrokken zijn, de mooie keukenmeid en de berooide student Selim.
Als verraad zijn keuken binnensluipt, verandert de keuken die warmte en genot verschafte in het griezelige hol van een wolf. Lütfü besluit zijn koksmuts aan de wilgen te hangen, maar is dat een wijs besluit?

Keuken der rijken is een bedrieglijke klucht die gaandeweg verandert van sfeer. Zo ontvouwt zich een politieke thriller met een sterke ideologische lading. Keuken der rijken laat het geleidelijke proces van radicalisering zien.

CREDITS
auteur: Vasif Öngören
vertaling en regie: Şaban Ol
spel: Bart Klever, Thomas Höppener, Albert Klein Kranenburg, Soufiane Moussouli, Lisa Macedo dos Santos

In coproductie met Internationaal Theater Amsterdam

Theater RAST
Theater RAST staat met haar voeten in de veranderende samenleving. Vanuit het Turks-Nederlandse DNA reageren onze makers op theatrale wijze op wat er om ons heen gebeurt, zowel in Amsterdam, Nederland als de wereld. RAST heeft de kracht een persoonlijk gezicht te geven aan culturen en conflicten die voor veel mensen ver van hun bed lijken. En of het nu gebeurt met de dramaturgisch gefundeerde, muziektheatrale aanpak van Şaban Ol, de koerdisch-etnische bril van Celil Toksöz, de gestileerde benadering van Ada Ozdogan of de feministische urban storytelling van Aysegül Karaca, Theater RAST brengt verhalen die niet vanzelfsprekend op de Nederlandse podia te zien zijn.

Wo 06 april 2022 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

  • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,00
  • Normaal € 17,00
  • Student Last Minute € 10,00

Programma

  • Aanvang 20:30

Anderen bekeken ook

De Schuldige (geannuleerd)

Met ingang van zondag 28 november gelden er strengere maatregelen rondom evenementen. Dit betekent dat wij tot...