Zoeken Menu
Sluit
Kerstgala (geannuleerd)
 • Dans

Kerstgala (geannuleerd)

Introdans

Zo 26 december 2021 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 27,00
 • Normaal € 32,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:15
 • Aanvang 20:15

Tot en met 14 januari 2022 gelden er strengere maatregelen rondom evenementen. Deze voorstelling is geannuleerd.

Dress up met de hele familie voor een vrolijk gouden kerstgala met àlle dansers in balletten van meesterchoreograaf Jiří Kylián.

Traditiegetrouw presenteert Introdans rond de kerstdagen een mooi kerstgala voor alle leeftijden. Dit gouden jubileumjaar is de kerst een ode aan meesterchoreograaf Jiří Kylián.

Sechs Tänze
In het absurdistische Sechs Tänze toont meesterchoreograaf Jiří Kylián zich van zijn meest speelse en uitzinnige kant. Mozart is in Kyliáns ogen hét voorbeeld  van iemand die het leven in al zijn rijkheid, fantasie, clownerie en gekte begreep. In Sechs Tänze wordt alles ingezet – kolderieke humor, stoffige poederpruiken, hoepelrokken op wieltjes, minzame knikjes en beteuterde pruilmondjes – om, in de geest van Mozart, te onderstrepen dat het leven in feite niet meer is dan een maskerade of een generale repetitie voor iets wat dieper moet voeren en veel meer betekenis moet hebben.
 
“Het virtuoze poederpruik-ballet op Mozarts Deutsche Tänze wordt door de acht dansers ronduit fantastisch gedanst.” (NRC Handelsblad over Sechs Tänze); “Kylián pakt zo stevig uit met pruiken, hoepeljurken op wieltjes, degengevechten en andere visuele humor, dat je bijna zou vergeten dat er intussen prachtig wordt gedanst.”(de Gelderlander over Sechs Tänze)
 
Un Ballo
Het onder een feeërieke hemel van tachtig brandende kaarsen uitgevoerde Un Ballo is een prachtig ingetogen, stemmig muziekballet op twee composities van Maurice Ravel. Choreograaf Jiří Kylián zelf omschreef het stuk ooit als ‘een oefening in muzikaliteit en in sensitiviteit tussen mannelijke en vrouwelijke partners’. Complexe lifts, risicovolle balansen, nadruk op synchroniciteit én een steeds wisselende dynamiek zijn enkele van de uitdagingen waar de dansers op dit ‘bal’ voor staan.
 
“Onder een hemel van kaarsjes en op muziek van Ravel ontspint zich een verfijnd en complex dansfeest. De massaliteit en synchroniciteit zijn mooi. Maar ook van de vreemde, sculpturale vormen die de dames in hun strapless avondjurken maken, balancerend op de voeten van de heren, wordt iedereen muisstil.” (de Volkskrant over Un Ballo)
 
Lieder Eines Fahrenden Gesellen
In Lieder Eines Fahrenden Gesellen vertaalt Jiří Kylián de gelijknamige compositie van Gustav Mahler in wonderschone dans. Mahler schreef de liederencyclus tussen 1883 en 1885, toen hij als jonge twintiger gekweld werd door liefdesverdriet. In de intieme choreografie volgt Kylián de liederen niet op de voet, maar hij weet in vijf uitzonderlijk geïnspireerde duetten wel de uiteenlopende stemmingen en emoties tot uitdrukking te brengen, van pril geluk en liefdesvreugde tot melancholie, jaloezie en doodsverlangen. Introdans is er trots op dat het toestemming heeft gekregen om dit meesterwerk – op dit moment als enige Nederlandse gezelschap – uit te voeren.
 
“Een indrukwekkende en bij vlagen adembenemende schoonheid van een dans.” (Meppeler Courant over Lieder Eines Fahrenden Gesellen)
 
Petite Mort (Introdans-première)
Nieuw op het repertoire van Introdans is het ballet Petite Mort. In het Frans en in sommige andere talen wordt de sensatie en extase van geslachtsgemeenschap beschreven als de ‘kleine dood’. Kylián baseerde zijn choreografie op langzame bewegingen uit de twee beroemdste pianoconcerten van Mozart: Adagio en Andante.

► Toegang met een QRcode via de CoronaCheck-app
U krijgt toegang tot onze concerten, evenementen en voorstellingen met een coronatoegangsbewijs, dit is een vaccinatie-, test- of herstelbewijs. Toon bij de ingang een QRcode via de CoronaCheck-app of een print van deze QRcode, altijd in combinatie met een identiteitsbewijs. Meer informatie over de CoronaCheck-app vindt u hier.

Bekijk de video

Zo 26 december 2021 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 27,00
 • Normaal € 32,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:15
 • Aanvang 20:15

Anderen bekeken ook

EL ELE Dans & Muziekschool

Een voorspeelmiddag voor familie en vrienden. Leerlingen zullen schitteren op het podium van Musis. Diverse st...

Uitverkocht
Kaarten
Info