Zoeken Menu
Sluit
Kerstconcert met Mahler (geannuleerd)
  • Klassiek
  • Orkest
  • Een klassieker

Kerstconcert met Mahler (geannuleerd)

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel

Za 26 december 2020 - 15:30

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Programma

  • Aanvang 15:30

    Overige data

Phion zet de Mahler kersttraditie voort, met het Adagietto uit Symfonie nr. 5. Een werk van ongeëvenaarde verstilde schoonheid en een prachtig contrast met de twinkelende liederen uit Des Knaben Wunderhorn. Hier laat mezzosopraan Christianne Stotijn horen waarom zij de perfecte vertolkster van Mahlers liedrepertoire is. Dat wordt een kerst vol rijke melodieën, symfonische schoonheid en warme romantiek, met op de bok dirigent Otto Tausk.

PROGRAMMA
R. Strauss - Serenade voor blazers
Mahler - Adagietto uit Symfonie nr. 5
Mahler - Liederen uit Des Knaben Wunderhorn

Mahler in contrast
Het Kerstconcert van Phion onder leiding van Otto Tausk staat traditioneel in het teken van Mahler. Dit jaar een Mahler van grote contrasten. Als twinkelende kerstversiering klinken de liederen uit Des Knaben Wunderhorn. Prachtig weet Mahler het volkse karakter van de liederen te treffen. Ze zijn speels, vaak humoristisch en soms ondeugend. Zangeres is Christianne Stotijn, en niet zonder reden. Bernard Haitink, en velen met hem, beschouwen haar als de perfecte vertolkster van Mahlers liedrepertoire.

Muzikale liefdesbrief
Maar het concert toont ook een heel andere Mahler. Het Adagietto voor strijkers en harp, dat later een plaats kreeg in zijn Symfonie nr. 5, componeerde hij als een muzikale liefdesbrief aan zijn verloofde Alma. Een intiem verstilde, eindeloze melodie die het zoete dronkenschap van zijn intense liefde voor haar verbeeldt. Natuurlijk komen de blazers ook aan bod. Zij openen het concert met de Serenade van Richard Strauss. Een kleurrijk en vrolijk werk van een piepjong maar uiterst talentvol componist.

► Meerdere klassieke concerten bestellen? Stel een keuzeserie samen. 
Hoe meer u bestelt, hoe hoger uw korting.

CREDITS
dirigent: Otto Tausk
mezzosopraan: Christianne Stotijn

Za 26 december 2020 - 15:30

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Programma

  • Aanvang 15:30

    Overige data

Anderen bekeken ook