Zoeken Menu
Sluit
Kata (geannuleerd)
  • Dans

Kata (geannuleerd)

Cie. Par Terre (FR)

Vr 24 april 2020 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:15
  • Aanvang 20:15

Alle concerten/voorstellingen tot 1 juni afgelast vanwege het coronavirus.

Naar aanleiding van de persconferentie (23 maart) van het kabinet en het RIVM, waarin is gecommuniceerd dat bijeenkomsten vanaf 100 mensen per direct niet langer zijn toegestaan, zijn wij genoodzaakt om alle geplande voorstellingen en concerten tot 1 juni op te schorten.

Virtuoze combinatie van vechtkunst en breakdance

In Kata geeft de Franse choreografe Anne Nguyen, die vanuit de breakdance en hiphop komt, haar dansers de rol van hedendaagse samoerai, stadskrijgers van de moderne metropolen. Veel bewegingen in de choreografie zijn afgeleid van martial arts, zoals de Braziliaanse capoeira en de minder bekende Chinese Wing Chun.

Bewegingspuzzel
Toch is competitie niet wat Nguyen interesseert. Kata is een behendig in elkaar gezette bewegingspuzzel voor twee of meer dansers, bedoeld om het gevecht of de ontmoeting aan te gaan. Zo worden breakdance-improvisaties de hedendaagse evenknie van de kata (serie zelfverdedigingstechnieken) uit de vechtkunst.

► Tip programmeur Ingrid Scheper
'De Franse choreografe Anne Nguyen heeft een achtergrond in breakdance en hiphop. Dat zie je duidelijk terug in haar werk, waarin ze moderne dans combineert met abstracte elementen uit de vechtkunst. Een mooie omschrijving vind ik die van de Franse krant Libération, die haar werk kenmerkt als b-boying in the stijl van Anne Teresa de Keersmaeker of breakdance volgens het concept van William Forsythe, en met enorme precisie uitgevoerd. Soms zijn de bewegingen bijna in slow-motion, wat ze nog indrukwekkender maakt.'

► Internationale klasse

Bekijk de video

Vr 24 april 2020 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:15
  • Aanvang 20:15

Anderen bekeken ook