Zoeken Menu
Sluit
Joshua Redman & Jazz Orchestra of the Concertgebouw
  • Jazz
  • Grote namen
  • Wegdromen

Joshua Redman & Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Di 21 januari 2020 - 20:30

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

  • Vanaf € 26,00

Programma

  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 22:30

Zonder pauze

Zonder pauze inclusief 1 consumptie.

Eén van de meest toonaangevende jazzmuzikanten van dit moment, saxofonist Joshua Redman, treedt op met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. De supergroovende bigband die al meerdere keren te gast was bij Luxor Live en Musis staat speciaal voor deze gelegenheid onder leiding van de Amerikaanse gastdirigent Jim McNeely. Op het programma staat muziek van Joshua Redman en Jim McNeely, geschreven in opdracht van de Frankfurt Radio Big Band, gebruikt met vriendelijke toestemming.

Joshua Redman
Joshua Redman wordt gezien als een van de meest toonaangevende en belangrijkste saxofonisten van deze tijd. Beinvloed door zowel jazzgrootheden als Coltrane, Cannonball Adderley en zijn vader Dewey Redman, als pop- en soullegendes als The Beatles, Prince en Led Zeppelin, zoekt hij voortdurend nieuwe uitdagingen.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers tourt het orkest wereldwijd met uiteenlopende programma’s en vele grote (inter)nationale solisten. Hun meest recente album Crossroads is zowel nationaal als internationaal lovend ontvangen. Eerder in Arnhem te zien met gasten als Madeleine Peyroux, Michelle David of Dr. Lonnie Smith en met hun spectaculaire eerbetonen aan Nina Simone en Aretha Franklin.

Jim McNeely
Jim McNeely is sinds 2011 chef-dirigent van de Duitse Frankfurt Radio Big Band. Zijn reputatie als componist/arrangeur en dirigent voor grote jazzensembles leverde hem negen Grammy-nominaties op. Daarnaast was hij vaste pianist bij het Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra (later Vanguard Jazz Orchestra) en speelde hij jarenlang met o.a. Stan Getz en Phil Woods.

Het concert is een zitconcert en wordt in samenwerking met Luxor Live georganiseerd.

Di 21 januari 2020 - 20:30

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

  • Vanaf € 26,00

Programma

  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 22:30

Zonder pauze

Zonder pauze inclusief 1 consumptie.

Anderen bekeken ook

Waylon

Waylon gaat het theater in. Begeleid door een zevenkoppige band brengt hij onder de titel ‘My Heroes Hav...

Gypsy Jazz Festival Arnhem

Alweer de 5e editie van het Gipsyjazzfestival betekent weer een avond vol swing, virtuositeit en zigeunervuur!