Zoeken Menu
Sluit
It’s on the one
 • Dans
 • Studenten

It’s on the one

Ghetto Funk Collective | Ruben Chi

Do 08 mei 2025 - 20:30

Musis, Parkzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Jongeren tot 30 jaar € 7,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 12,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30

Ontdek de opzwepende ritmes en de rauwe energie van de Ghetto Funk tijdens deze voorstelling van de Arnhemse Ruben Chi! Dompel je onder in een avond vol dans, film en gesprek, gewijd aan de oorsprong en betekenis van Funk. 

‘On the one’ is een uitdrukking die vaak in funkmuziek wordt gebruikt om een ​​strak en gesyncopeerd ritme te beschrijven dat de eerste tel van elke maat benadrukt. Het wordt vaak geassocieerd met de legendarische James Brown, die de term bedacht om zijn band te regisseren tijdens liveoptredens of recordings. In It’s on the one neemt Ghetto Funk Collective je mee op een reis door de essentie van ‘the one’, waarbij ze hulde brengen aan het rijke culturele erfgoed en er tegelijkertijd een frisse, moderne gevoeligheid aan toevoegen in een viering van funk dans en een bewijs van de blijvende kracht van deze iconische kunstvorm en muziekstroming. 

Naast de adembenemende dansvoorstelling geven de makers ook een kijkje achter de schermen met een boeiende short film. Ontdek de verhalen achter de muziek, de invloeden die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van (Ghetto) Funk en de impact ervan op de samenleving. 

En alsof dat nog niet genoeg is, nodigen zij je uit voor een interactieve talk, waar ze dieper ingaan op de wortels van Funk en de culturele betekenis ervan. Leer meer over de context waarin deze krachtige muziek is ontstaan, de sociale boodschappen die het uitdraagt en hoe het een inspiratiebron is geweest voor generaties van artiesten en luisteraars. 

CREDITS 
Choreografie: Ruben Chi & Roché Apinsa 
Cast: Jinko Adams, Roché Apinsa, Joao Balde Arias, Ruben Chi, Imaury Dos Santos, Moreno Horta, Rowly Hughne, Ibrah Kakande, Joshua Markiet 
Talk: MC Faizel Playfair, DJ Rob Manga, DJ Lucas Benjamin 
Short Film: Ghetto Funk Collective, Directed by Bob Sizoo 
Productie: Stichting Soulcypher

Ruben Chi | SoulCypher 
Ruben Chi is een Arnhemse bewegingskunstenaar en choreograaf met zijn herkomst en wezen in de hiphopcultuur. Die herkomst is altijd het beginpunt van waaruit hij constant op zoek is om grenzen en barrières te doorbreken: tussen genres, culturen en disciplines op weg naar vernieuwing. Op deze manier beweegt hij op natuurlijke wijze tussen de wereld van hiphop battles en het theater, tussen het internationale commerciële circuit en de lokale community. Chi bouwt als artistiek leider van SoulCypher aan een duurzame hiphop (dans)-community in o.a. Arnhem met culturele producties en een jaarlijks hiphop festival.  

► Ghetto Funk Collective 
Het collectief is opgericht door Ruben Chi en Roché Apinsa, dankzij hun gedeelde liefde voor funkmuziek en de dansstijl locking. Ze hebben verschillende internationale dans battles gewonnen. Ghetto Funk Collective is uitgegroeid tot een ​​groep creatieve makers die familie zijn geworden. Allen delen zij de liefde voor een ​​unieke beweging, geluid en een ervaring te creëren de funkcultuur. Niet alleen als muziekgenre, maar ook de levensstijl en het gevoel ervan.  

Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Parkzaal van Musis   
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Parkzaal staat een tijdelijke tribune, zodat er een theaterzaal ontstaat met goede zichtlijnen voor onder andere dans en toneel. De plaatsen op tribune zijn niet via de lift bereikbaar.  

Bekijk de video

Do 08 mei 2025 - 20:30

Musis, Parkzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Jongeren tot 30 jaar € 7,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 12,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30

Anderen bekeken ook