Zoeken Menu
Sluit
Creole
 • Dans
 • Jongeren

Creole

IRC / Shailesh Bahoran

Wo 20 maart 2024 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 21:30

Zonder pauze (exclusief drankje)

Een zoektocht naar de roots van de Surinaamse cultuur. Choreograaf Shailesh Bahoran brengt hiphop en de Surinaamse identiteit samen.

Hoe ontstaan gemeenschapszin, nieuwe gebruiken en energie wanneer verschillende culturen samensmelten? En welke rol speelt de pijnlijke geschiedenis daarin? In de voorstelling weerspiegelen dansers de uiteenlopende achtergronden van de Surinaamse cultuur, op artistiek, etnisch en cultureel gebied. Niet de verhaallijn, maar de energie en emotionele lading van de cast vormen de drijfveren van de choreografie. Het resultaat is een energetische en meeslepende dansvoorstelling.

De Surinaamse cultuur is creools: verschillende culturen (onder andere Creolen, Hindoestanen, Chinezen, Javanen, Inheemsen zoals Kalinya’s en Lokono’s, Joden en Nederlanders) zijn samengesmolten tot één. Een belangrijke motor van de hedendaagse samenleving was de slavernij en contractarbeid. 

Ook de hiphopcultuur ontstond uit verschillende etnische en culturele achtergronden, vaak afkomstig uit een gemeenschappelijk zwaar verleden. En ook de hiphopcultuur ontwikkelde zich tot een bijzonder veelzijdige cultuur vol kunstvormen en verbindingskracht.

CREDITS
Concept & regie: Shailesh Bahoran
Choreografie: Shailesh Bahoran ism de dansers
Dansers: Chandenie Gobardhan, Joley Groeizaam, Patrick Karijowidjojo, Marchano Sarijoen, Jentel Schiettekatte & Ser Sebico 

Shailesh Bahoran
Shailesh Bahoran heeft een achtergrond in hiphop en zoekt naar een kruisbestuiving met hedendaagse dans. Hij laat zich in zijn werk inspireren door zijn hindoestaanse wortels. Shailesh Bahoran werd genomineerd voor de meest indrukwekkende dansprestatie 2022 voor zijn performance in Kishan van Illusionary Rockaz Company. In 2017 won Bahoran de prijs van de Nederlandse Dansdagen voor meest getalenteerde choreograaf.

Zwaan voor Meest Indrukwekkende Dansproductie
Dansgezelschap IRC wint tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala op 29 september 2023 een Zwaan voor hun voorstelling AVATĀRA, een coproductie met Duda Paiva Company. Het is niet de eerste prijs die het jonge dansgezelschap IRC in de wacht wist te slepen. In 2017 won Shailesh Bahoran de innovatieprijs van Nederlandse Dansdagen voor zijn pitch REDO. Twee jaar erna won Redouan Ait Chitt als eerste breaker ooit de Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie voor zijn rol in de uiteindelijke productie REDO en afgelopen jaar werd Shailesh Bahoran genomineerd voor zijn solovoorstelling KISHANLees meer

► Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Muzenzaal van Musis
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Muzenzaal komt een tijdelijke tribune, zodat er een vlakkevloerzaal ontstaat, zoals de kleine zaal van het Stadstheater.

Bekijk de video

Wo 20 maart 2024 - 20:30

Musis, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 21:30

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook