Zoeken Menu
Sluit
THE BEST OF INTRODANS
 • Dans

THE BEST OF INTRODANS

Introdans

Di 09 april 2024 - 20:00

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 14,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 19,50

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00

Introdans presenteert de highlights van het seizoen met drie choreografieën op één avond! Slechts eenmalig te zien in de Parkzaal van Musis.

De highlights van Introdans met drie choreografieën op één avond! Kaash van Akram Khan. Als toeschouwer heb je het gevoel als het ware een verhaal binnen te stappen, in een wervelende mix van Indiase kathakdans en hedendaagse dans. Een deel uit Swan Lake van Stijn Celis. Een frisse, humoristische bewerking van het ‘ballet der balletten’: het Zwanenmeer. Cantata van Mauro Bigonzetti. In het opzwepende ‘powerstuk’ Cantata laat Bigonzetti de verschillende karakters uit een Italiaans dorp prachtig tot leven komen, geïnspireerd door de aanstekelijke zang van de Zuid-Italiaanse vrouwenfolkgroep Assurd die live optreden.

► Programma
Kaash | choreografie Akram Khan
Een deel uit Swan Lake | choreografie Stijn Celis
Cantata | choreografie Mauro Bigonzetti

Kaash van Akram Khan uit de voorstelling FALL

Choreograaf Akram Khan bracht met Kaash bij de wereldpremière in 2002 een regelrechte sensatie teweeg en het stuk bezorgde de Brits-Bengaalse choreograaf op slag wereldfaam. Als toeschouwer heb je het gevoel als het ware een verhaal binnen te stappen, waarbij Khan je meevoert in zijn bijzondere kosmos, in een wervelende mix van Indiase kathakdans en hedendaagse dans. De dansers gebruiken hun voeten als percussie-instrumenten, terwijl hun armen scherp door de lucht snijden. Opzwepend en virtuoos!

Een deel uit Swan Lake van Stijn Celis

Swan Lake is de beroemde klassieker in een nieuwe, eigentijdse bewerking voor jong en oud! De Belgische choreograaf Stijn Celis creëerde met zijn Swan Lake een frisse, humoristische bewerking van het ‘ballet der balletten’: het Zwanenmeer. In een modern jasje, voor alle leeftijden en met het hele danserstableau van Introdans. Op 9 april danst Introdans een deel uit de voorstelling, op de  majestueuze en ontroerende muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

Cantata van Mauro Bigonzetti uit de voorstelling SPRING (met live-muziek)

In het opzwepende, aardse en gepassioneerde ‘powerstuk’ Cantata laat choreograaf Mauro Bigonzetti de verschillende karakters uit een Italiaans dorp prachtig tot leven komen, geïnspireerd door de aanstekelijke, rauwe zang van de Zuid-Italiaanse vrouwenfolkgroep Assurd die live optreden. Mannen en vrouwen meten zich in krachtige ensembledansen en ontmoeten elkaar in prachtige duetten, die nu eens dramatisch of weemoedig zijn en dan weer licht en humoristisch. Als kijker kun je moeilijk onberoerd blijven bij deze uitbundige ode aan de zuidelijke volkscultuur, de liefde, en misschien wel vooral aan de gekte. 

► Introdans
Introdans is het huisgezelschap van Musis & Stadstheater Arnhem. Introdans beweegt je. Inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld maken het repertoire dat ze op wereldberoemde podia presenteren. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit kunst verbinden ze mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht. Inclusief, want iedereen kan dansen. Emoties worden invoelbaar: een rijke beleving.

Di 09 april 2024 - 20:00

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 14,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 19,50

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00

Anderen bekeken ook