Zoeken Menu
Sluit
Jubileum Roel Voorintholt
 • Dans

Jubileum Roel Voorintholt

Introdans

Wo 12 april 2023 - 20:00

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 35,00
 • Regulier € 40,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 21:30

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Feestelijk programma ter ere van 40-jarig jubileum artistiek directeur Introdans.
Veertig jaar bij Introdans: van danser naar artistiek directeur. Roel Voorintholt viert zijn veertigjarig jubileum bij het Arnhemse dansgezelschap op woensdag 12 april 2023 in Musis Arnhem met een uniek en feestelijk verrassingsgala.

► Feestelijk programma
In een speciaal gala-programma wordt een reis gemaakt langs de carrière van Roel Voorintholt en zullen fragmenten van zijn favoriete balletten worden gedanst. Van onder andere Lucinda Childs, Sidi Larbi Cherkaoui, Hans van Manen, Jiří Kylián, Ton Wiggers en Andonis Foniadakis. Welke het precies zijn blijft nog een verrassing, maar het wordt ongetwijfeld een exclusieve en fantastische avond waarin vele hoogtepunten de revue passeren.

► Van danser tot artistiek directeur
Een leven, niet alleen in het teken van dans, een leven in het teken van Introdans. In seizoen 1982-1983 kwam Roel Voorintholt als vervanger van een geblesseerde danser bij de groep, waar hij in vele balletten danste. In 1989 werd hij gevraagd om een zelfstandige jeugdafdeling op te zetten en werd hij artistiek leider van het Ensemble voor de Jeugd en Introdans Interactie. Hier toonde hij zijn talent en neus voor kwaliteit. Sinds 2005 is Roel Voorintholt artistiek directeur van het gezelschap en weet hij talloze choreografen van wereldfaam aan Introdans te binden.

‘Introdans is er voor iedereen van 6 tot 106 jaar. We zetten ons met hart, ziel en heel veel vakmanschap in nog meer mensen en doelgroepen enthousiast te maken voor de danskunst’, aldus Roel Voorintholt. Dit is en blijft zijn ambitie.

Met een onnavolgbaar enthousiasme en zonder van koers te raken leidt Voorintholt tot op de dag van vandaag het gezelschap, waardoor Introdans niet alleen steeds meer publiek aan zich weet te binden, maar is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende dansgezelschappen van Nederland en ver daarbuiten. 

► Onderscheidingen
Voor zijn grote verdiensten voor de dans ontving Voorintholt verscheidene prijzen zoals het Arnhems Meisje (1993) en de Perspektieprijs (1997). In 2004 werd hij onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 2008 eerde de Kring van Nederlandse Theatercritici hem voor zijn inzet voor de ‘opwaardering van de jeugddans’ met de Prijs van de Kritiek. In 2012 werd Voorintholt onderscheiden met de Arnhemse Piet voor de manier waarop hij Arnhem op de kaart heeft gezet. Hij kreeg de Oeuvreprijs van de Danspubliekprijs (2014) en de Gouden Zwaan (2015) voor zijn belangwekkende bijdrage aan de Nederlandse dans. De Jiří Kylián Ring volgde in 2016. De kroon op zijn werk mag de Speciale Prijs van het Dansersfonds ’79 genoemd worden, die hij in 2019 ontving.

► Dresscode: “Dit is het moment om helemaal uit te pakken!"

 

Wo 12 april 2023 - 20:00

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 35,00
 • Regulier € 40,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 21:30

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook

EL ELE Dans & Muziekschool

Een voorspeelmiddag voor familie en vrienden. Leerlingen zullen schitteren op het podium van Musis. Diverse st...

Uitverkocht
Kaarten
Info