Zoeken Menu
Sluit
Heroes
 • Dans

Heroes

Introdans

Vr 29 november 2024 - 20:00

Musis, Parkzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Jongeren tot 30 jaar € 16,00
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 21,00

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00

  Overige data

Rijkgevarieerde premièremix van uiterst fysieke, dynamische dans. In Heroes van Introdans draait alles om helden. Op social media lijkt iedereen tegenwoordig wel een held. Maar wat zijn nu onze echte helden?  

Programma 
Daily Hero – Regina van Berkel (Introdans-première) 
SH-BOOM! – Son León en Paul Lightfoot 
Boulevard of Broken Dreams – Inbal Pinto (Introdans-première) 
Iungo – De Ontmoeting 2024 – Adriaan Luteijn en gasten (wereldpremière)  

Introdans zet dit thema centraal in een aantal energieke en meeslepende choreografieën van drie choreografen en een choreografenduo die ieder een heel eigen, unieke stem hebben. Van de Nederlandse, maar vooral buiten onze landsgrenzen succesvolle Regina van Berkel danst het gezelschap voor het eerst het virtuoze Daily Hero, dat speciaal voor Introdans wordt uitgebreid met een spetterende finale. Daarna volgt een choreografisch juweeltje dat de groep vorig seizoen verworven heeft: SH-BOOM!, waarmee eindelijk weer een werk van topchoreogafenduo Sol León en Paul Lightfoot te zien is op de Nederlandse podia. Inbal Pinto tekent met de Nederlandse première van het verfijnde, melancholische Boulevard of Broken Dreams voor het derde werk, en helden zijn zeker ook de bijzondere gastdansers die in een nieuwe editie van Iungo – De Ontmoeting 2024 van Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn te zien zijn. “Kortom, een zeer divers programma met balletten die in stijl variëren van extreem virtuoos en acrobatisch tot lyrisch en poëtisch” aldus artistiek directeur Roel Voorintholt. 

Daily Hero – Regina van Berkel (Introdans-première) 
In
Daily Hero (2013) paraderen diverse helden voor een metershoge gouden poort alsof ze over een high fashion-catwalk lopen. Mozart, Marilyn Monroe, popsterren of de volgende superster die nog ontdekt moet worden? Je kunt er je eigen fantasie op loslaten. In deze dynamische, eigentijdse spitzenchoreografie onderzoekt Regina van Berkel het fenomeen van de held. Wat maakt iemand tot een held? Is heldendom iets wat je kunt verwerven, is het een wensbeeld, een leidraad of word je simpelweg als held geboren?  

SH-BOOM! – Son León en Paul Lightfoot 
SH-BOOM! (1994) is een van de vroegste werken uit het oeuvre van Sol León en Paul Lightfoot, voorheen verbonden aan Nederlands Dans Theater. Ze lieten zich hiervoor inspireren door de satirische zwart-wittekeningen van de Spaanse schilder Francisco de Goya. En net zoals ze dat in hun latere oeuvre zo geweldig en indringend hebben gedaan, slagen ze er in dit juweeltje al in om de donkere (ironie) en lichte kanten (humor) van het leven op meesterlijke wijze te combineren. SH-BOOM!, gezet op populaire songs uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw, voert je als het ware mee naar een theatraal spiegelpaleis, waarin de dames in zwierige jurkjes dansen en de heren – letterlijk – in hun ondergoed staan.  

Boulevard of Broken Dreams – Inbal Pinto (Introdans-première) 
Choreograaf Inbal Pinto maakt speciaal voor Heroes een nieuwe bewerking van haar alom geprezen choreografie Fugue (2018), met als titel: Boulevard of Broken Dreams. Reflecterend op oude levens, voorbije werelden, verloren dierbaren en herinneringen die weerklinken als een verre innerlijke stem, schetst Pinto in deze melancholische en warmbloedige choreografie een waaier aan kleuren en gevoelens. Humor is, in subtiele vorm, altijd onderdeel van Pinto’s werk, maar haar eigenzinnige creaties zijn bovenal poëtisch en vaak raadselachtig. Of, zoals Introdans-directeur Roel Voorintholt het verwoordt: “Het zijn net kleine gedichtjes, waarin elk woord, elke beweging betekenis heeft.” 

Iungo – De Ontmoeting 2024 – Adriaan Luteijn en gasten (wereldpremière) 
‘Iungo’ is het Latijnse woord voor ‘ik breng samen / ik verbind’, en dat is precies wat Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn als geen ander kan. In zijn serie De Ontmoeting – waar Iungo onderdeel van is - brengt hij al meer dan twintig jaar mensen van verschillende fysieke, sociale, culturele en intellectuele achtergronden samen, om te laten zien dat dans voor íedereen is en dat ook dansers die niet aan het standaardplaatje voldoen hun publiek diep kunnen raken en versteld doen staan. In deze nieuwe editie van Iungo die Luteijn voor Heroes creëert (en waarvan hij eerder al versies presenteerde in Japan, Brazilië, Indonesië en Zuid-Afrika) ontmoeten vier dansers van Introdans een aantal gastdansers die ieder op hun eigen wijze excelleren. Bijzonder is dat Iungo een inclusieve cast heeft, met o.a. gastdanseres / BNNVARA presentatrice Eva Eikhout.  

Introdans  
Het Arnhemse Introdans is het huisgezelschap van Musis & Stadstheater Arnhem. Al meer dan 50 jaar enthousiasmeert Introdans zo veel mogelijk mensen voor de danskunst: met hart, ziel en heel veel vakmanschap. Met een internationaal toonaangevend dansrepertoire door inspirerende danskunstenaars waarmee zowel een volwassen als een jong publiek wordt bediend. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek.  

Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Parkzaal van Musis 
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Parkzaal staat een tijdelijke tribune, zodat er een theaterzaal ontstaat met goede zichtlijnen voor onder andere dans en toneel. De plaatsen op tribune zijn niet via de lift bereikbaar. 

Vr 29 november 2024 - 20:00

Musis, Parkzaal

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Jongeren tot 30 jaar € 16,00
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 21,00

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00

  Overige data

Anderen bekeken ook