Zoeken Menu
Sluit
Introdans danst KERSTSPECIAL (geannuleerd)
  • Dans
  • Een heerlijke avond uit

Introdans danst KERSTSPECIAL (geannuleerd)

Introdans

Vr 18 december 2020 - 19:00

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht

Programma

  • Aanvang 19:00
  • Verwachte eindtijd 20:00

Er is geen pauze

Exclusief consumptie

Introdans sluit het ‘bewogen’ jaar 2020 af met een prachtige voorstelling vol schoonheid, humor en energie. Rondom de kerstdagen schitteren alle dansers van Introdans samen nog een keer in een KERSTSPECIAL. Met werk van choreografen Lucinda Childs en Alexander Ekman, een bewerking van Ella van Robert Battle en een film van danser Jurriën Schobben.

Chairman Dances - choreografie Lucinda Childs
De afgelopen jaren heeft Introdans een intensieve relatie opgebouwd met Lucinda Childs, boegbeeld van de Amerikaanse moderne dans. Dat resulteerde onder meer in de uitvoering van Chairman Dances, op John Adams’ gelijknamige compositie. De choreografie laat zich typeren als een ruimtelijk dansfeest, waarin de dansers een fascinerend spel aangaan met Adams’ swingende ‘minimal music’. De repetitieve bewegingen hebben een magisch, poëtisch effect en zijn tegelijkertijd hemelbestormend virtuoos.
Hoe sterk en mooi Childs’ werk kan zijn, is te zien in het openingsstuk Chairman Dances, op vrolijk stemmende muziek van John Adams. (Elsevier over Chairman Dances)

WHIM, Fractured Fairytale - choreografie Alexander Ekman
Ekmans fantastische gevoel voor humor en timing komen in het komische WHIM, Fractured Fairytale  perfect tot uiting. Thema van de choreografie is onze eeuwige drang om erbij te willen horen. Op een gewaagde, swingende muziekcollage laat Ekman de dansers allerlei rare capriolen uithalen, koddige pasjes maken, flarden tekst spreken en heel veel gekke bekken trekken. Maar hoe mal de dansers ook doen, WHIM, Fractured Fairytale vraagt van de uitvoerders een opperste concentratie en bijna militaire precisie.
Een voorbeeld van Ekmans kundig gemaakte onzinballetten. (NRC over WHIM, Fractured Fairytale)

HubClub Ella
Tijdens KERSTSPCIAL trakteert Introdans het publiek op een act uit de HubClub. Deze voorstelling bestaat uit een onweerstaanbare line-up van inclusieve dansperformers. Eén ervan is HubClub Ella. De Arnhemse hiphopper en bewegingskunstenaar Ruben Chi, danseres Alexis Geddes en choreograaf Marlena Wolfe doken samen de studio in. Ze creëerden een duet, waarbij ze de solo Ella (Robert Battle, New York), op muziek van Ella Fitzgerald als startpunt gebruiken.

Vr 18 december 2020 - 19:00

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht

Programma

  • Aanvang 19:00
  • Verwachte eindtijd 20:00

Er is geen pauze

Exclusief consumptie

Anderen bekeken ook

8: Metamorphosis (geannuleerd)

Met ingang van zondag 28 november gelden er strengere maatregelen rondom evenementen. Dit betekent dat wij tot...