Zoeken Menu
Sluit
Hommage aan Duke Ellington
  • Klassiek

Hommage aan Duke Ellington

Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Phion & Anna Serierse

Za 25 mei 2024 - 20:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • Student of jongere t/m 30 jaar € 12,50
  • Zitplaats € 23,00

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00

Je hoort het niet vaak, de spetterende combinatie van een jazzband en een symfonieorkest. Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Phion laat het horen in dit unieke concert ter ere van de vijftig jaar geleden overleden Duke Ellington.

In plaats van Wayne Marshall zal Jazz Orchestra of the Concertgebouw's Dennis Mackrel dit concert dirigeren.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Dennis Mackrel ft. Phion & Anna Serierse
Hommage aan Duke Ellington

‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing’ - Het is één van de vele hits van jazzlegende Duke Ellington, maar ‘The Duke’ liet zich ook sterk inspireren door klassieke muziek en bracht jazz- en symfonieorkest dichter bij elkaar. Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw blikt nu, 50 jaar na zijn dood, terug op het veelzijdige oeuvre van The Duke. Naast een nieuwe bewerking van Grieg's Peer Gynt Suite samen met strijkers van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel hoor je ook de vele klassiekers die hij samen met Ella Fitzgerald opnam, in dit concert vertolkt door de Edison-winnende jazzvocalist Anna Serierse. Ook wordt met een aantal jonge jazztalenten de invloed van Ellington op de hedendaagse jazz onderzocht. Het concert wordt geleid door de Amerikaanse dirigent Dennis Mackrel. Of je nu jazzfan bent of een liefhebber van klassiek, dit concert mag je niet missen!

Over Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Dennis Mackrel
Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit Nederlandse jazzmusici van wereldklasse. De big band behoort tot de top van Europa, met een sterke visie en respect voor muziek in al haar vormen. Het orkest won meerdere Edison Awards en werkte samen met legendes als Chick Corea, Dr. Lonnie Smith en Joshua Redman. Naast dat ze meer dan eeuw Nederlandse jazz toegankelijk willen maken voor nieuwe generaties, kijkt het orkest graag vooruit en werkt samen met hedendaagse (jazz)musici uit alle windstreken. Het orkest werkt al méér dan twintig jaar samen met dirigent, componist en jazzdrummer Dennis Mackrel, bekend van the Count Basie Orchestra en het Vanguard Jazz Orchestra.

Over Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel wil voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Onder leiding van chef-dirigent Alexei Ogrintchouk biedt Phion een grote variëteit in muzikale programma’s met als doel te vernieuwen en te verrassen. Grenzen worden verlegd en kaders van traditionele concertbeleving, concertzaal en het vak van orkestmusicus worden doorbroken. Het orkest introduceert nieuwe thema’s en gaat samenwerkingen aan binnen en buiten het eigen vakgebied. Zo klinkt Phion elke keer anders en valt er voor iedereen iets te ontdekken.

► Extra: met inleiding

Voorafgaand aan dit concert wordt er een inleiding gegeven door Dr. Walter van de Leur, Professor of Jazz and Improved Music aan de Universiteit van Amsterdam.
De inleiding start om 19.00 uur in de Balkonzaal en is gratis toegankelijk.

Wil je de inleiding bijwonen? Dan is het reserveren van een plaats verplicht. Je reserveert jouw ticket(s) voor de inleiding direct bij het bestellen van je concertticket(s). Bestel je meerdere concerttickets? Bestel dan ook een gelijk aantal tickets voor de inleiding. Het aantal zitplaatsen is beperkt op=op.

MUSICI
Dennis Mackrel – dirigent
Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Phion
Anna Serierse – jazzvocalist

Bekijk de video

Za 25 mei 2024 - 20:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • Student of jongere t/m 30 jaar € 12,50
  • Zitplaats € 23,00

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00

Anderen bekeken ook