Zoeken Menu
Sluit
Hoe ik talent voor het leven kreeg
 • Toneel
 • Jong talent

Hoe ik talent voor het leven kreeg

WAT WE DOEN & Theater De Meervaart (George & Eran)

Wo 09 maart 2022 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ACT-pas € 10,00
 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 19,50
 • Normaal € 24,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:15
 • Aanvang 20:15
 • Verwachte eindtijd 22:15

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Grootse, theatrale ontmoeting van verschillende werelden

► Deze voorstelling is vrij toegankelijk. Je hoeft geen mondkapje meer op en er is ook geen coronatoegangsbewijs (3G) meer nodig.

Rodaan al Galidi schreef over de negen jaar die hij in een AZC zat het veelgeprezen boek Hoe ik talent voor het leven kreeg. Een indringend én humoristisch verhaal over Semmier Kariem, die asiel aanvraagt in Nederland. Semmier droomt van een nieuw leven, maar het AZC wordt voor hem een bijna magisch dorp waar hij eindeloos wacht.

Kleurrijk, humoristisch en indringend
In deze kleurrijke, humoristische en indringende voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterspektakel. Een prachtige cast van acteurs en musici samen met tientallen statushouders vertellen dit bijzondere verhaal van Al Galidi in het theater.

“Nederland had mij drie dingen geleerd: niet meer respect hebben voor Europa dan voorzichtigheid. Een nette leugen is beter dan de rommelige waarheid. En ik kende nu het verschil tussen een omafiets en een vrouwenfiets.” – uit het boek Hoe ik talent voor het leven kreeg.

Verdiepingsprogramma De Expeditie
Voor en na de voorstelling kun je op verkenning tijdens De Expeditie, het verdiepingsprogramma van Hoe ik talent voor het leven kreeg met onder andere de talkshow, films, installaties, foto-tentoonstellingen en miniconcert. Mensen uit het azc, statushouders, theaterliefhebbers, beleidsmakers, bedrijven, kunstenaars en bezoekers: iedereen is uitgenodigd om tijdens De Expeditie hun blikveld te verbreden, elkaar te ontmoeten en samen in gesprek te gaan over de vraag: wat vinden we menselijk?
Tijdens De Expeditie onderzoek je in verschillende ruimtes van het Stadstheater wat menselijkheid voor jou betekent. De Expeditie is gratis toegankelijk op dinsdag 8 maart 17:00 – 20:15 uur en woensdag 9 maart tussen 17:00-18:30 uur in Stadstheater Arnhem. Vanaf 19:00 uur alleen toegankelijk voor bezoekers met ticket voor de voorstelling. Houd er rekening mee dat je minimaal een half uur kwijt bent aan het doorlopen van deze expeditie. Vrije inloop, je hebt geen ticket nodig.

Talkshow 
De talkshow in Arnhem is op dinsdagavond 8 maart, aanvang 20.15 uur en het onderwerp is 'Mens vs Systeem - hoe gaan we in dit land om met de menselijke maat als het gaat om vluchtelingen en asielzoekers?' Met als insteek; de nieuwe wet Inburgering. Presentator en gespreksleider is Bahram Sadeghi en tot nu toe hebben we de Arnhemse wethouder Cathelijne Bouwkamp (GroenLinks) aan tafel als gast en de directeur van NewBees, Annemiek Dresen. Muzikale intermezzo is van Maria Kraaijkamp, deelnemer van het Amsterdams Kleinkunst Festival, die een speciaal geschreven lied over dit onderwerp zal opvoeren. De talkshow duurt maximaal 60 minuten. Tickets zijn gratis, reserveren verplicht.

Miniconcert voorafgaand aan de voorstelling door Sattar Alsaadi & Hassan Benhammou (9 maart 17:30 uur en 19:30 uur)
Theaterwetenschapper, fluitist en percussionist Sattar Alsaadi (Bagdad, 1967) studeerde aan de universiteit van Bagdad met als specialisatie etnische Arabische muziek; de Iraakse Iqa’at (traditionele drumritmes van het Midden-Oosten) en de Taqsim (improvisaties op Nay). Sattar heeft zijn muzikale sporen ruim verdiend en verzorgde in, zowel Arabische landen als in Europa, vele concerten, in samenwerking met onder andere dirigenten Roel Verhegen en Lora Saldik, Symfonica Arabica, Martijn Twaalfhoven en Symfony Peacemakers van Karl Jenkins. Daarnaast begeleidt hij veel beroemde Irakese muzikanten, artiesten en zangers en geeft hij sinds 2000 les aan het conservatorium van Amsterdam en aan de Kunst- en muziekschool Koorenhuis in Den Haag. Sattar wordt op de Arabische Luit begeleid door Hassan Benhammou, een allround muzikant in Nederland en bekend in de Arabische en Noord Afrikaanse gemeenschappen in Nederland en België.

 

Wo 09 maart 2022 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ACT-pas € 10,00
 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 19,50
 • Normaal € 24,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:15
 • Aanvang 20:15
 • Verwachte eindtijd 22:15

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook