Zoeken Menu
Sluit
Het Debuut
 • Toneel
 • Jong talent

Het Debuut

Rudolphi Producties

Wo 13 oktober 2021 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ACT-pas € 10,00
 • ArtEZ € 4,00
 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,00
 • Normaal € 17,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 22:15

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Niet meer weg te denken uit het theaterlandschap: Het Debuut. Jonge theatermakers die met lef en scherpzinnigheid hun werk tonen. Rudolphi Producties selecteert de meest aansprekende korte afstudeervoorstellingen van dit moment.

Met veel trots presenteert Rudolphi Producties in Het Debuut de nieuwe generatie theatermakers. “We zijn blij dat het gelukt is vier prachtige voorstelling te selecteren. Zonder afstudeer presentaties en met een jaar lang online werken was het samenstellen van Het Debuut dit jaar een grotere uitdaging dan ooit te voor.” 

Dit jaar, de 10e editie, is Het Debuut van extra groot belang. De voorstellingen zijn dit jaar geselecteerd uit twee afstudeerlichtingen, die van 2020 en 2021. Beide lichtingen verdienen een kans op dit podium. Het Debuut biedt pas afgestudeerde makers een kans om hun werk verder te ontwikkelen door ermee op tournee te gaan, kennis te maken met het landelijke theaterpubliek en een eerste stap te zetten als professioneel maker.

Laat je verrassen door wat de nieuwe generatie makers te bieden heeft. Gooi jezelf in het diepe en laat je blik verruimen door hun rauwe en ongepolijste werk.

Dit jaar in Het Debuut:

Annihilation
I reduce to nothing
Aleksej Ovsiannikov 

Flying High
Eva Van Kleef, Maria Marbus 

actually... let's forget about me
Charlotte Gillain

SKIN
Jim Buskens / Manuel Groothuysen & Manouk Pluis

Geselecteerd voor eerdere edities van Het Debuut zijn o.a. Caro Derkx, Tim Olivier Somer, Tarik Moree, Romano Haynes, Performancegroep ROTOR, La Isla Bonita, Firma Draak, Rundfunk, performancecollectief URLAND en George Tobal (George & Eran Producties).

Naast drie voorstelling is er dit jaar voor Het Debuut ook een korte film geselecteerd. actually…let’s forget about me van Charlotte Gillain vond origineel plaats in een kale hotelkamer, waar men de video alleen bekeek. Nu is de film een-op-een in de foyer te zien in een filmhokje. Kom daarom eerder naar het theater of bekijk het werk na afloop.

Heeft u de film niet in het theater kunnen zien? Na afloop van de avond ontvangt u een link naar de online video in uw mailbox.

Duur film: 10 minuten.

► Toegang met een QRcode via de CoronaCheck-app
U krijgt toegang tot onze concerten, evenementen en voorstellingen met een coronatoegangsbewijs, dit is een vaccinatie-, test- of herstelbewijs. Toon bij de ingang een QRcode via de CoronaCheck-app of een print van deze QRcode, altijd in combinatie met een identiteitsbewijs. Meer informatie over de CoronaCheck-app vindt u hier.

CREDITS:
beeld: Mieke Struik
Bij afbeelding: Oud Debuut-ers v.l.n.r.: Caro, Kathlyn, Arber, Tim Olivier Somer, Tarik Moree, Romano Haynes, Yorlenie Delgado Faria, Performancegroep ROTOR (Hidde Aans-Verkade, Koen van der Heijden), Nick Livramento Silva, Joey Schrauwen, Yamill Jones, Siona Houthuys, Bosse Provoost, Kobe Chielens, Sue-Ann Bel, Vincent van Woerkom, la Isla Bonita (Luit Bakker, Milou van Duijnhoven,  Aukje Schaafsma, Lisa Schamlé, Mirthe Labree), Firma Draak (Jip van den Dool, Mathieu Wijdeven, Nick Bos), Marijn Brussaard, Linda Lugtenborg, Erika Cederqvist, Julie Solberg, Rundfunk (Tom van Kalmthout, Yannick van de Velde), Wies Fest, URLAND (Marijn Alexander de Jong, Jimi Zoet), George Tobal en Fleur van den Berg.

In de pers

'Al jaren selecteert Rudolphi Producties een of meerdere afstudeervoorstellingen voor Het Debuut. Het levert consequent spannende theateravonden op, waarin je jonge makers ontmoet waar je vaak nog veel van blijft horen.'

Theaterkrant

'Het Debuut is een van de beter bewaarde geheimen van het Nederlandse theater. Dat bewijzen de drie jonge makers van dit jaar (2019, red.) met verrassende, contemplatieve voorstellingen. Spannend, beangstigend en ontwrichtend.'

De Volkskrant

Bekijk de video

Wo 13 oktober 2021 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ACT-pas € 10,00
 • ArtEZ € 4,00
 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,00
 • Normaal € 17,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 22:15

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook

Kijk op theater

Kennismaken met theater? Als beginnende kijker meer kennis opdoen over toneel? In deze toneelkijkserie leer je...

Uitverkocht
Kaarten Info