Zoeken Menu
Sluit
GRUPO SPORTIVO (6+)
 • Dans
 • Familie

GRUPO SPORTIVO (6+)

Introdans

Zo 08 december 2019 - 14:30

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

 • Normaal € 18,00
 • CJP / jongeren tot 16 jr € 13,00
 • Studentenpas € 10,00

Programma

 • Aanvang 14:30
 • Verwachte eindtijd 16:15

Pauze (inclusief consumptie)

Bij de pauze is er 1 consumptie inbegrepen.

  Overige data

Programma
Roberto Scafati – Freistoss
Fernando Melo – Dream Play
Conny Janssen – Moving Target
Daniel Ezralow – Eight Heads
Jorge Pérez Martínez – nieuw werk
► Première zaterdag 19 oktober

Voetbal, turnen, acrobatiek: ze komen allemaal aan bod in deze veelzijdige productie.

De bewegingen van sporters, vooral die van voetballers, hebben vaak veel weg van dans. Andersom laten choreografen zich nogal eens door sporters inspireren. In de nieuwe familievoorstelling GRUPO SPORTIVO laat ons huisgezelschap Introdans zien waar dat toe kan leiden: mooie, gekke, grappige, betoverende choreografieën, pakkend en aanstekelijk voor alle leeftijden.

De programmatitel GRUPO SPORTIVO is een knipoog naar de Nederlandse popband Gruppo Sportivo, die eind jaren zeventig grote successen vierde en momenteel een comeback beleeft.

Freistoss - Roberto Scafati (Introdans-première)
In Freistoss (vrije schop) van de Italiaanse choreograaf Roberto Scafati draait het om de liefde voor de bal. Op Charles Aznavours ultieme liefdesverklaring Sur ma vie laat Scafati je dichterbij het spel komen dan welke live-voetbaluitzending ook. Freistoss toont álles: van de melodramatische protesten van de spelers tot de verhitte discussies met de scheidsrechter. In slow motion én met een flinke dosis humor. 

Dream Play | Nederlandse première | choreografie Fernando Melo
Fernando Melo’s choreografie Dream Play onderscheidt zich doordat er geen enkele stap in wordt gezet. De dansers liggen gedurende het hele stuk op de grond, maar let wel: ondertussen vliegen ze door de lucht, lopen over het slappe koord, voeren indrukwekkende jongleerkunsten uit en klimmen op elkaars hoofd.
De muziek van Frédéric Chopin en Erik Satie zorgt voor een prachtige poëtische, melancholische ondertoon. 

Moving Target - Conny Janssen (fragment, Introdans-première)
Moving Target, een vroeg werk van de gevierde Nederlandse choreografe Conny Janssen, staat al jaren op het verlanglijstje van Introdans-directeur Roel Voorintholt. De choreografie heeft een verhalende achtergrond, maar voor dit programma selecteerde Voorintholt het eerste, abstracte deel, waarin drie dansers als slapende vleermuizen aan een rekstok hangen. Vanuit die ongemakkelijke positie krommen ze hun ruggen met een verbijsterende kracht, strekken zich uit, richten zich op en draaien zich om. Horizontaal, verticaal; Moving Target vraagt, net als turnen op topniveau, om een ijzersterke spierbeheersing. 

Eight Heads - Daniel Ezralow
Eight Heads van Amerikaan Daniël Ezralow – bekend van de Broadway-miljoenenproductie Spider-Man: Turn Off the Dark – is al jaren een hit op het Introdans-repertoire. Ezralows choreografieën hebben vaak een ‘showy’ karakter, maar vereisen tegelijkertijd een buitengewone fysieke beheersing. In Eight Heads laat hij acht dansers in strakke, robotachtige bewegingen een uitputtend acrobatisch spel spelen met twee trappen. Daarbij komt het zowel op snelheid als op uiterste precisie aan. 

Wereldpremière - Jorge Pérez Martínez
Jorge Pérez Martínez is een van de aanstormende choreografietalenten die Introdans de afgelopen jaren heeft voortgebracht. Met het frisse, pittige Azul gooide de Spanjaard in najaar 2017 hoge ogen in het programma MÉDITERRANÉE. Voor GRUPO SPORTIVO maakt hij een nieuwe choreografie voor enkel vrouwen. Sportief, uiteraard, maar wel met een kwinkslag.

►IntroDANSklas
Voorafgaand aan de familievoorstelling GRUPO SPORTIVO op zondag 8 december bieden we samen met Introdans de IntroDANSklas aan. Kruip in de huid van een Introdanser, leer danspassen uit de voorstelling en maak je eigen choreografie. Kaarten hiervoor bestel je samen met je kaartje in het online verkoopproces.
Leeftijd: 6 t/m 12 jaar

►Openbare repetitie van Introdans in Theater aan de Rijn
Ga jij vaker naar dans? Of is dit de eerste keer? Maakt niet uit, we bieden je sowieso een aantrekkelijk arrangement. Met ‘Dans van dichtbij’ presenteren Introdans, Theater aan de Rijn en Stadstheater Arnhem een combinatieprogramma dat het publiek dichter bij het maakproces van een dansvoorstelling betrekt. Introdans geeft op 29 november in Theater aan de Rijn een openbare repetitie van de dansvoorstelling GRUPO SPORTIVO. Na afloop is er een Q & A. Een week later bezoek je de voorstelling in het Stadstheater.

Programma
Theater aan de Rijn | Vrijdag 29 november 2019 - 20.00 uur - openbare repetitie
Stadstheater Arnhem | Zondag 8 december 2019 - 14.30 uur - voorstelling
Combinatietickets (openbare repetitie + voorstelling): na je online stoelkeuze vink je de openbare repetitie aan en ontvang je een korting van €2,50 op dit combinatieticket. De openbare repetitie is ook zonder bezoek aan de voorstelling bij te wonen. Kaarten voor alleen de openbare repetitie zijn à €5,00 te koop bij Theater aan de Rijn via deze link. Maar een combinatieticket is interessanter: bezoekers aan de voorstelling ontvangen een korting van €2,50.

Bekijk de video

Zo 08 december 2019 - 14:30

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

 • Normaal € 18,00
 • CJP / jongeren tot 16 jr € 13,00
 • Studentenpas € 10,00

Programma

 • Aanvang 14:30
 • Verwachte eindtijd 16:15

Pauze (inclusief consumptie)

Bij de pauze is er 1 consumptie inbegrepen.

  Overige data

Anderen bekeken ook