Zoeken Menu
Sluit
Flamenco Criollo

Flamenco Criollo

Aruán Ortiz Ensemble (Cuba-España)

Za 13 november 2021 - 20:30

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest

Prijzen vanaf

  • Vanaf € 30,00

Programma

  • Deuren open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 22:00

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Afrika, Spanje, Cuba ontmoeten elkaar in een avontuurlijke mix van flamenco en wervelende (Afro)cubaanse ritmes. Met o.a. jazzpianist en bandleider Aruán Ortiz en flamencodans door Maria Moreno!

Flamenco Criollo is een van de shows van de Flamenco Biënnale 2021. Arnhem is dit jaar voor het eerst onderdeel van dit festival!

► Bekijk het artikel in NRC met Aruán Ortiz van Flamenco Criollo over de reis van een melodische lijn, van het Midden-Oosten via Spanje naar Cuba en terug.

De Cubaanse pianist Aruán Ortiz stelde op verzoek van VIII Flamenco Biënnale Nederland 2021 een uniek ensemble samen dat de roots van de flamenco opzoekt. Musici uit Marokko, Palestina, Cuba, de VS en Spanje brengen melancholische klanken uit Al-Andaluz en energieke ritmes uit Afrika in verrassende hedendaagse composities. Hoor hoe oorspronkelijke Moorse melodieën via Spanje naar het koloniale Cuba in de 17 en 18e eeuw reisden en terug, en een belangrijke rol in Cuba’s muzikale meltingpot speelden.
 
‘Aruán Ortiz is one of the most versatile and exciting pianists of his generation’ schreef Downbeat over zijn soloalbum Cub(an)ism, en beoordeelde het met vijf sterren. Ortiz migreerde in 2008 van Cuba naar New York en bouwde snel een flinke naam op met werk voor o.a. jazz ensembles, orkesten, kamermuziek en films. In zijn werk komt jazz en klassiek samen, met een knipoog naar zijn Cubaanse roots.

► Toegang met een QRcode via de CoronaCheck-app
U krijgt toegang tot onze concerten, evenementen en voorstellingen met een coronatoegangsbewijs, dit is een vaccinatie-, test- of herstelbewijs. Toon bij de ingang een QRcode via de CoronaCheck-app of een print van deze QRcode, altijd in combinatie met een identiteitsbewijs. Meer informatie over de CoronaCheck-app vindt u hier.

MUSICI
Aruán Ortiz: piano, muzikale leiding, composities
Malika Zarra: zang
Susana Orta: zang en viool 
Ismael de la Rosa ‘Bolita’: flamencozang
George Ziadeh: luit
Martin Meléndez: cello
Inor Sotolongo: slagwerk
Fernando Favier: Flamenco/Afro-Cuban percussion
Yomar Amador: Afro-Cubaanse percussie  
Niurka Agüero: Afro-Cubaanse dans
María Moreno: flamencodans

In de pers

'Aruán Ortiz is one of the most versatile and exciting pianists of his generation.'

Downbeat

Bekijk de video

Za 13 november 2021 - 20:30

Musis Arnhem, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest

Prijzen vanaf

  • Vanaf € 30,00

Programma

  • Deuren open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 22:00

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)