Zoeken Menu
Sluit
End of season in Doetinchem
  • Dans
  • Theaterreis

End of season in Doetinchem

Theaterreis naar Introdans

Vr 21 juni 2024 - 18:30

Musis Arnhem, Amphion Doetinchem

De bus vertrekt rond 18:30
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 30,00
  • Regulier € 35,00

Programma

  • Deuren open 18:00
  • Aanvang 18:30

Een zomers gala vol variété, onverwachte ontmoetingen en virtuoze choreografieën. Samen reizen wij met de bus af naar Amphion Theater in Doetinchem, zo mis je als echte Introdans-liefhebber deze voorstelling niet.

 Theaterreis naar Introdans
In september sluit het Stadstheater tijdelijk haar deuren. Het theater wordt verbouwd zodat het hierna voldoet aan de wensen van deze tijd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent.
Voor de voorstellingen van Introdans reizen we samen met de bus af naar Doetinchem, Apeldoorn of Nijmegen. Zo mis je als echte Introdans-liefhebber geen voorstelling. Bekijk hier het overzicht van de theaterreizen naar Introdans.

 Met de bus
De bus vertrekt vanaf Musis Arnhem. Ruim voor aanvang ben je in het theater om alvast te genieten van de sfeer en een drankje. Na de voorstelling gaan we samen terug met de bus naar Musis Arnhem. Er is een beperkte capaciteit, dus wees er snel bij!
In de servicemail, die jij een paar dagen van te voren ontvangt, vind je definitieve vertrektijd, de exacte vertreklocatie en de schatting hoe laat de bus weer in Arnhem is.

Om de zomer feestelijk in te luiden presenteert Introdans weer een wervelend End of Season Gala. Naast diverse toppers uit het Introdans-repertoire bevat het programma dit keer ook enkele verrassende ontmoetingen met bijzondere gasten. Voor de Introdans-dansers – van wie er een aantal dit jaar hun danscarrière beëindigt – is het Gala dé kans om (nog één keer) te schitteren en al hun talenten te etaleren.
Introdans-directeur Roel Voorintholt: “Waar we voorheen tijdens End of Season met name hoogtepunten uit het voorbije seizoen dansten, willen we nu vooral een swingend, zomers feestje bouwen. Met variété, nieuwe, onverwachte samenwerkingen en virtuoze choreografieën.”

 Programma
Nieuwe creaties | choreografie Daan Wijnands
Bon Appétit en Three | choreografie Robert Battle
Pure en Wrapped | choreografie Sidi Larbi Cherkaoui

Nieuwe creaties

De bekende musical- en theaterchoreograaf Daan Wijnands (recent onder meer Hij gelooft in mijHello DollyAll Stars en Alex Klaassens’ Showponies) creëert een nieuw werk voor het End of Season Gala. Het wordt een bruisende, revue-achtige choreografie, waarbij een aantal vertrekkende dansers die vele jaren aan Introdans verbonden zijn geweest in een stralend zonnetje zullen worden gezet.
Voorts brengt Introdans-choreograaf Adriaan Luteijn speciaal voor dit End of Season Gala weer een bijzondere ontmoeting tot stand. Ditmaal tussen enkele Introdans-dansers en een groep bekende dragqueens onder aanvoering van de flamboyante Ma’MaQueen (alias voor Dennis Bijleveld), die in een nieuwe, spetterende choreografie samen het toneel zullen delen.

Bon Appétit en Three

Ook worden tijdens dit End of Season Gala twee creaties gedanst van Robert Battle, artistiek directeur van het befaamde Alvin Ailey American Dance Theatre. Het eerste werk, Bon Appétit, zit vol tribal- en latin-invloeden. Met een subtiele knipoog verwijst Battle naar het kannibalisme, maar de choreografie is vooral een abstracte, ritmisch uiterst krachtige vertaling van Steve Reichs meesterlijke Music for pieces of wood.
Het tweede werk, Three, werd genomineerd voor de Zwaan voor ‘Meest Indrukwekkende Dansproductie’, de belangrijkste choreografieprijs van Nederland. Het is een hilarisch en atletisch powerstuk, waarbij drie mannen losgaan in een ‘muscular jam session’. ‘Een zo geslaagde en absolute versmelting van hiphop, breakdance en moderne dans kregen we niet eerder te zien’, aldus de jury van de Zwanen. En ook: ‘Nergens ontbreekt het aan scherpte, de fysieke beheersing is grandioos, het plezier spat eraf en de concentratie is weergaloos.’

Pure en Wrapped

Met Sidi Larbi Cherkaoui’s magische Pure en het duet uit Inbal Pinto’s absurdistische Wrapped is het End of Season-galafeest compleet. Cherkaoui is een meester in het creëren van bijzondere duetten, waarbij hij zich in het verleden onder meer liet inspireren door flamenco en Indiase dans. Voor het tegelijkertijd lyrische en virtuoze Pure maakte hij gebruik van Japanse tekens: de vrouw in het duet beschildert haar lichaam ermee, waarmee ze niet alleen iets creëert, maar ook iets – haar puurheid – vernietigt. Teder maar tevergeefs probeert de man dit proces te keren.
Wrapped, van de Israëlische choreografe Inbal Pinto, werd onder meer bekroond met een prestigieuze Amerikaanse Bessie Award. In deze publieksfavoriet versmelt Pinto humor en poëzie in een visueel rijke, denkbeeldige wereld tot, zoals zij zegt, een ‘urban legend’.

Met het End of Season Gala nemen vier dansers die al vele jaren aan Introdans verbonden zijn afscheid van het danspodium: Vérine Bouman, Merel Janssen, Jurriën Schobben en Alberto Villanueva Rodríguez. Alle vier zullen zij een prominente rol hebben in het programma.

Vr 21 juni 2024 - 18:30

Musis Arnhem, Amphion Doetinchem

De bus vertrekt rond 18:30
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 30,00
  • Regulier € 35,00

Programma

  • Deuren open 18:00
  • Aanvang 18:30

Anderen bekeken ook