Zoeken Menu
Sluit
End of season in Doetinchem
  • Dans
  • Theaterreis

End of season in Doetinchem

Theaterreis naar Introdans

Vr 21 juni 2024 - 18:30

Musis, Amphion Doetinchem

De bus vertrekt rond 18:30
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 30,00
  • Regulier € 35,00

Programma

  • Deuren open 18:00
  • Aanvang 18:30

Een zomers gala vol variété, onverwachte ontmoetingen en virtuoze choreografieën. Samen reizen wij met de bus af naar Amphion Theater in Doetinchem, zo mis je als echte Introdans-liefhebber deze voorstelling niet.

 Theaterreis naar Introdans
In september sluit het Stadstheater tijdelijk haar deuren. Het theater wordt verbouwd zodat het hierna voldoet aan de wensen van deze tijd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent.
Voor de voorstellingen van Introdans reizen we samen met de bus af naar Doetinchem, Apeldoorn of Nijmegen. Zo mis je als echte Introdans-liefhebber geen voorstelling. Bekijk hier het overzicht van de theaterreizen naar Introdans.

 Met de bus
De bus vertrekt vanaf Musis Arnhem. Ruim voor aanvang ben je in het theater om alvast te genieten van de sfeer en een drankje. Na de voorstelling gaan we samen terug met de bus naar Musis Arnhem. Er is een beperkte capaciteit, dus wees er snel bij!
In de servicemail, die jij een paar dagen van te voren ontvangt, vind je definitieve vertrektijd, de exacte vertreklocatie en de schatting hoe laat de bus weer in Arnhem is.

Om de zomer feestelijk in te luiden presenteert Introdans aan het einde van het theaterseizoen ook dit jaar weer een wervelend End of Season GalaNaast diverse toppers uit het Introdans-repertoire bevat het programma dit keer ook enkele verrassende ontmoetingen met bijzondere gasten. Maar liefst zeven choreografieën staan op het programma, van Robert Battle, Sidi Larbi Cherkaoui, Adriaan Luteijn & Chantal de Vries, Inbal Pinto en Daan Wijnands. Voor de Introdans-dansers – van wie er een aantal dit jaar hun danscarrière beëindigt – is het Gala  kans om (nog één keer) te schitteren en al hun talenten te etaleren. Introdans-directeur Roel Voorintholt: “Waar we voorheen tijdens End of Season met name hoogtepunten uit het voorbije seizoen dansten, willen we nu vooral een swingend, zomers feestje bouwen. Met variété, nieuwe, onverwachte samenwerkingen en virtuoze choreografieën.” 

 Programma
Bye Bye Land (première) | choreografie Daan Wijnands
Rara Avis (première) | choreografie Adriaan Luteijn& Chantal de Vries
Pure | choreografie Sidi Larbi Cherkaoui
BonAppétit,Three, Takademe | choreografie Robert Battle
Wrapped | choreografie Inbal Pinto

Bye Bye Land (première) – Daan Wijnands
De bekende musical- en theaterchoreograaf Daan Wijnands (bekend van onder meer Hij gelooft in mijHello DollyAll Stars en Alex Klaassens’ Showponies) creëert een nieuw werk voor het End of Season Gala: Bye Bye Land. Het wordt een bruisende, revue-achtige choreografie, over afscheid nemen – met een vette knipoog naar de film La La Land‘Gaaf is ook het aandeel van choreograaf Daan Wijnands: dit zijn geen gelikte showballetjes, maar strakke, hoekige choreografieën’ schreef de Volkskrant eerder over zijn werk.

Rara Avis (première) – Adriaan Luteijn & Chantal de Vries
Voorts brengen Introdans-choreografen Adriaan Luteijn en Chantal de Vries speciaal voor dit End of Season Gala weer een bijzondere Ontmoeting tot stand, getiteld Rara Avis. Ditmaal tussen enkele Introdansers en een groep bekende dragqueens onder aanvoering van de flamboyante Ma’MaQueen (alias voor Venus Bijleveld), die in een nieuwe, spetterende choreografie samen het toneel zullen delen. De Ontmoeting is een concept dat Adriaan Luteijn de afgelopen twintig jaar ontwikkelde met performers uit een grote verscheidenheid aan fysieke, sociale, culturele en intellectuele werelden, zoals het Nederlands Olympisch Vollybalteam, hiphop-waacking en vogeing dansers, ouderen, dansers met verschillende fysieke en/of intellectuele capaciteiten, of zelfs hele families, die hij allemaal naast professionele dansers plaatst (Introdansers), en altijd met opmerkelijke resultaten. Luteijn geniet van ‘serendipiteiten’, bijzondere kansen die op zijn pad komen en die ook mensen inspireren met wie hij creëert. De drag queens die met Ma’MaQueen en de Introdansers op het podium schitteren zijn: Xtra Xceptit, Roseè-Sheneè Plastique, REUS en Licka Lolly.

Pure – Sidi Larbi Cherkaoui
Sidi Larbi Cherkaoui is een meester in het creëren van bijzondere duetten, waarbij hij zich in het verleden onder meer liet inspireren door flamenco en Indiase dans. Voor het tegelijkertijd lyrische en virtuoze Pure maakte hij gebruik van Japanse tekens: de vrouw in het duet beschildert haar lichaam ermee, waarmee ze niet alleen iets creëert, maar ook iets – haar puurheid – vernietigt. Teder maar tevergeefs probeert de man dit proces te keren. 

Bon AppétitThree, Takademe – Robert Battle
Ook worden tijdens dit End of Season Gala drie creaties gedanst van Robert Battle, tot november 2023 artistiek directeur van het befaamde Alvin Ailey American Dance Theatre. Het eerste werk, Bon Appétit, zit vol tribal- en latin-invloeden. Met een subtiele knipoog verwijst Battle naar het kannibalisme, maar de choreografie is vooral een abstracte, ritmisch uiterst krachtige vertaling van Steve Reichs meesterlijke Music for pieces of wood. 

Het tweede werk, Three, werd genomineerd voor de Zwaan voor ‘Meest Indrukwekkende Dansproductie’, de belangrijkste choreografieprijs van Nederland. Het is een hilarisch en atletisch powerstuk, waarbij drie mannen losgaan in een ‘muscular jam session’. ‘Een zo geslaagde en absolute versmelting van hiphop, breakdance en moderne dans kregen we niet eerder te zien’, aldus de jury van de Zwanen. En ook: ‘Nergens ontbreekt het aan scherpte, de fysieke beheersing is grandioos, het plezier spat eraf en de concentratie is weergaloos.’

Voor het derde werk, Takademe, putte Robert Battle inspiratie uit de muzikale ritmes van de klassieke Indiase kathakdans. De korte choreografie is echter geenszins ‘klassiek’: de  choreograaf wendde de snelle en hoekige ritmes van de kathak aan voor een eigentijdse, buitengewoon virtuoze mannensolo. Battle’s Takademe is een verrukkelijk exposé van energie en dansplezier.

Wrapped – Inbal Pinto
Met het duet uit Inbal Pinto’s absurdistische Wrapped is het End of Season-galafeest compleet. Wrapped, van de choreografe Inbal Pinto, werd onder meer bekroond met een prestigieuze Amerikaanse Bessie Award. In deze publieksfavoriet versmelt Pinto humor en poëzie in een visueel rijke, denkbeeldige wereld tot, zoals zij zegt, een ‘urban legend’. “Een heerlijke hap frisse lucht” aldus de Volkskrant.

Met het End of Season Gala nemen vier dansers die al vele jaren aan Introdans verbonden zijn afscheid van het danspodium: Vérine Bouman, Merel Janssen, Jurriën Schobben en Alberto Villanueva Rodríguez. Alle vier zullen zij een prominente rol hebben in het programma.

Vr 21 juni 2024 - 18:30

Musis, Amphion Doetinchem

De bus vertrekt rond 18:30
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

  • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 30,00
  • Regulier € 35,00

Programma

  • Deuren open 18:00
  • Aanvang 18:30

Anderen bekeken ook