Zoeken Menu
Sluit
End of Season 2023
 • Dans

End of Season 2023

Introdans

Za 24 juni 2023 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 27,00
 • Regulier € 32,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:15
 • Aanvang 20:15
 • Verwachte eindtijd 22:15

Met pauze (inclusief drankje)

De zomer start pas echt met End of Season van Introdans: de feestelijke afsluiting van het dansseizoen in Arnhem. Traditiegetrouw brengt Introdans in juni altijd een zwoel en divers programma vol hoogtepunten en nieuwe werken.

Bij Introdans start de zomer pas echt met End of Season: de feestelijke afsluiting van het dansseizoen. Traditiegetrouw brengt Introdans in juni een zwoel en divers programma vol hoogtepunten en nieuwe werken. Dit keer met maar liefst twee premières: SH-BOOM!, een Introdans-première van het toonaangevende choreografenduo Paul Lightfoot en Sol León, een licht en luchtig werk vol humor. En Pro Forma-2, een nieuwe choreografie van choreograaf Adriaan Luteijn voor dansers Eva Eikhout en de Zuid-Afrikaanse Thapelo Kotlolo. Dit stuk was tijdens het ‘BODY MOVES Inclusive Dance Festival’ in Zuid-Afrika afgelopen najaar al work in progress en het gaat tijdens End of Season in première. Naast deze twee premières zijn te zien het stuk WHIM, Fractured Fairytale van Alexander Ekman, Azul van Jorge Pérez Martínez en Het gaat me lukken van Jurriën Schobben, dat hij onlangs maakte voor het veertigjarig jubileum van Roel Voorintholt.

WHIM, Fractured Fairytale – Alexander Ekman
Alexander Ekmans fantastische gevoel voor humor en timing komen in het komische WHIM, Fractured Fairytale perfect tot uiting. Thema van de choreografie is onze eeuwige drang om erbij te willen horen. Op een gewaagde, swingende muziekcollage laat Ekman de dansers allerlei rare capriolen uithalen, koddige pasjes maken, flarden tekst spreken en heel veel gekke bekken trekken. Maar hoe mal de dansers ook doen, WHIM, Fractured Fairytale vraagt van hen een opperste concentratie en bijna militaire precisie. Eerder al presenteerde Introdans de stoelenchoreografie uit WHIM, Fractured Fairytale in het programma So you think you can stoelendans, dat werd onderscheiden met een Zilveren Krekel.

SH-BOOM! - Paul Lightfoot en Sol León (Introdans-première)
SH-BOOM! was in 1994 één van de eerste voorstellingen van choreografenduo Paul Lightfoot en Sol León die jarenlang furore maakten bij het NDT. Veel van hun kenmerkende elementen zijn er al in te vinden. SH-BOOM! is een spiegelpaleis vol humor en theatraliteit, op muziek uit de eerste helft van de twintigste eeuw, waar de dames dansen in zwierige jurkjes, en de heren – letterlijk – in hun ondergoed staan. Introdans voert het stuk nu voor het eerst op. Werk van het choreografenduo wordt over de hele wereld gedanst en ze mochten ook diverse dansprijzen in ontvangst nemen voor hun creaties.

Het gaat me lukken – Jurriën Schobben
Introdanser en choreograaf Jurriën Schobben maakte speciaal voor het jubileumprogramma van Roel Voorintholt afgelopen april de choreografie Het gaat me lukken. Het is een ritmisch stuk op uitspraken van de artistiek directeur, die Jurriën Schobben opnam uit verschillende interviews uit de media. Het feit dat Roel altijd zijn eigen weg heeft gekozen, ondanks wat anderen daarvan vonden, maakte indruk. Vooral zijn doorzettingsvermogen en zijn drive komen hierin steeds terug. Op elke zin maakte Jurriën Schobben met de dansers een frase en zo werd de choreografie opgebouwd. Ook de muziek maakte hij zelf, waardoor de dans en de uitspraken van Roel perfect samenvallen.

Pro Forma-2 – Adriaan Luteijn (première)
In september 2022 startte choreograaf Adriaan Luteijn in Zuid-Afrika met de creatie van dit duet voor de Nederlandse danseres / tv presentatrice / podcastmaker Eva Eikhout en de Zuid-Afrikaanse danser Thapelo Kotlolo. Het werd een daverend succes op het BODY MOVES International Inclusive Dance Festival in Benoni in oktober 2022. Luteijn finaliseerde het stuk voor Introdans en het zal voor het eerst te zien zijn tijdens End of Season. Introdans keert bovendien met dit stuk terug naar Zuid-Afrika waar het in september 2023 te zien is in een nieuw inclusief programma van Introdans tijdens de 25e editie van ‘JOMBA! Festival’ in Durban, mede dankzij de steun van de Nederlandse Ambassade in Johannesburg.

Azul - Jorge Pérez Martínez
Met Azul creëerde choreograaf en voormalig Introdanser Jorge Pérez Martínez een fris en pittig werk dat uitblinkt door een eigen lichaamstaal en prachtig, bijzonder partnerwerk, gedanst op drie klassieke Spaanse gitaarcomposities. Pérez Martínez laat zich leiden door de sfeer van de muziek en het mediterrane, Spaanse gevoel. Azul was eerder te zien in het programma Aqua afgelopen najaar. Tijdens deze End of Season kunnen we er nogmaals van genieten. Enerzijds vrolijk en uitbundig, maar toch ook altijd met een zekere melancholie.

Met dit End of Season programma komen we in mediterrane sferen, laat de zomer maar beginnen!

Za 24 juni 2023 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 27,00
 • Regulier € 32,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:15
 • Aanvang 20:15
 • Verwachte eindtijd 22:15

Met pauze (inclusief drankje)

Anderen bekeken ook