Zoeken Menu
Sluit
End of Season 2022
 • Dans

End of Season 2022

Introdans met Phion live!

Do 23 juni 2022 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 28,00
 • Normaal € 32,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:15
 • Aanvang 20:15
 • Verwachte eindtijd 22:45

Met pauze (inclusief drankje)

Traditiegetrouw presenteert Introdans een feestelijke uitsmijter aan het einde van het theaterseizoen.

Dit End of Season-programma is een feest voor alle zintuigen. Sfeervolle balletten, prachtige live muziek van een compleet Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel, en nog een première op de koop toe. Een belevenisvol slot van een gouden jubileumseizoen!

Op het programma staan Petricor, Concerto en Chairman Dances van Lucinda Childs, Sechs Tänze en Petite Mort van Jiří Kylián en een gloednieuwe Ontmoeting van Adriaan Luteijn over families.

Lucinda Childs

De band tussen de Amerikaanse choreografe Lucinda Childs en Introdans mag gerust uniek genoemd worden. Introdans is niet alleen het enige Nederlandse gezelschap dat werk van de ‘koningin van de minimal dance’ mag uitvoeren, ze creëerde ook nieuwe choreografieën speciaal voor het gezelschap. Een daarvan is Petricor, geïnspireerd door de compositie Ludovico Einaudi voor de film Intouchables schreef.

Petricor is de geur die vrijkomt wanneer regen op droge grond valt. Childs vertaalt een en ander naar een complexe tegelijkertijd kraakheldere choreografie van repeterende, klassieke danspassen – met veel draaien, arabesken en kleine, lage sprongen – die licht als een veertje in de ruimte zijn geplaatst. “Noem het dansende wiskunde, muzikaal wandelen of bewegende figuren, het is opwindend en lucide. Alsof Childs met een geodriehoek de menselijke drift wil beteugelen.” (de Volkskrant)

Op de voortstuwende muziek van Henryk Mikołaj Górecki razen zeven dansers in Concerto als wervelwinden aan je voorbij. Met uiterst kleine variaties en verschuivingen creëert Childs een caleidoscopisch juweel: op het oog eenvoudig, maar o zo geraffineerd en meesterlijk.

Chairman Dances is als een ruimtelijk dansfeest, waarin de dansers een fascinerend spel aangaan met Adams’ swingende minimal music. De repetitieve bewegingen hebben een magisch, poëtisch effect en zijn hemelbestormend virtuoos. “De dansers zijn als een vis in het water in deze borrelende, bruisende battle tussen Childs en John Adams.” (de Volkskrant).

Jiří Kylián

Relatief nieuw op het repertoire van Introdans is Petite Mort. Kylián baseerde zijn poëtische choreografie op langzame bewegingen uit de twee beroemdste pianoconcerten van Mozart: Adagio en Andante.

In het absurdistische Sechs Tänze toont de meesterchoreograaf zich van zijn meest speelse en uitzinnige kant. De choreografie is een ode aan Mozart, die in Kyliáns ogen hét voorbeeld is van iemand die het leven in al zijn rijkheid, fantasie, clownerie en gekte begreep. “Hilaritieit naast subtiel opgevoerde grimmigheid van de wereld om ons heen.” (Trouw) “Kylián pakt zo stevig uit met pruiken, hoepeljurken op wieltjes, degengevechten en andere visuele humor, dat je bijna zou vergeten dat er intussen prachtig wordt gedanst.” (de Gelderlander)

Adriaan Luteijn, De Ontmoeting: Nest

Choreograaf Adriaan Luteijn brengt in zijn reeks Ontmoetingen bijzondere mensen bij elkaar. In deze speciale jubileumeditie gaat het over de plek waar je vandaan komt, of die je hebt gecreëerd met de mensen die je veilige basis vormen. Waar je in en uit mag vliegen, waar banden zijn ontstaan die zelfs bestand zijn tegen afstand in tijd en ruimte. Waar verlangen wordt gevoeld bij afwezigheid en warmte bijgetankt in momenten van samenzijn. Tot je je weer losmaakt en verdergaat vanuit het besef dat het nest er altijd zal zijn.

► Dresscode: Feestelijk chic!

 

Bekijk de video

Do 23 juni 2022 - 20:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 28,00
 • Normaal € 32,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 19:15
 • Aanvang 20:15
 • Verwachte eindtijd 22:45

Met pauze (inclusief drankje)

Anderen bekeken ook