Zoeken Menu
Sluit
Der Tod und das Mädchen
 • prikkelarm programma

Der Tod und das Mädchen

Belcea Quartet

Wo 16 februari 2022 - 20:00

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 29,50
 • Normaal € 34,50

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 21:40

Met pauze (inclusief drankje)

PROGRAMMA
Mozart – Strijkkwartet nr. 23 in F-groot, KV 590
Szymanowski – Strijkkwartet nr. 1 in C-groot, op. 37
Schubert – Strijkkwartet nr. 14 in d-klein, D 810 ‘Der Tod und das Mädchen’

'Van gekwelde onstuimigheid tot poëtische gelukzaligheid, het Belcea Quartet heeft er een superfijne gevoeligheid voor’, schreef Gramophone Magazine over het kwartet. Hun opname van Schuberts Strijkkwartet in D, beter bekend als Der Tod und das Mädchen, werd door het magazine uitgeroepen tot de beste ooit. Sinds begin jaren negentig is het bevlogen Belcea Quartet een van de meest geliefde kamerensembles ter wereld. Twee jaar terug verscheen hun meest recente album met werken van Janáček en Ligeti.

Spanning en adrenaline
Dit bijzondere programma zal zorgen voor de nodige spanning en adrenaline. Het kwartet maakt het zichzelf niet simpel door Mozart en Schubert te combineren met de vroeg 19de-eeuwse Szymanowski. Zijn eerste strijkkwartet is duidelijk geïnspireerd op Debussy en Ravel, maar dan in de overtreffende trap, en met een Oosteuropees sausje. Aan weerszijden van de Poolse componist staan Mozart en Schubert die voor de nodige rust moeten zorgen, hoewel Schuberts pièce de résistance een spetterende uitmijter is van deze avond. De selectie is zo divers als het gezelschap dat het tot klinken zal doen brengen.

Een grote inzet
Het in 1994 opgerichte gezelschap levert punt-van-de-stoelwerk en vraagt van de luisteraar een even grote inzet als van zichzelf. De strijkers uit Roemenië, Polen en Frankrijk staan garant voor intens en vlekkeloos spel, om het even welke componist ze op hun lessenaars hebben staan. De biografie van de spelers meldt: ‘Deze musici worden niet beperkt door traditionele grenzen. Het is misschien juist hun verschillende culturele achtergrond die aan hun dynamische en vrije stijl ten grondslag ligt.’ In handen van de Belcea’s zullen Mozart, Szymanowski en Schubert een duizelingwekkende kleurenrijkdom tentoonspreiden.

MUSICI
Corina Belcea – viool
Axel Schacher – viool
Antoine Lederlin – cello
Krzysztof Chorzelski – altviool

Dit concert valt onder de serie prikkelarm uit. Gebruik maken van de prikkelarme faciliteiten? Dan is reserveren noodzakelijk. Klik hier voor meer informatie.

Bekijk de video

Wo 16 februari 2022 - 20:00

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 29,50
 • Normaal € 34,50

Programma

 • Deuren open 19:00
 • Aanvang 20:00
 • Verwachte eindtijd 21:40

Met pauze (inclusief drankje)