Zoeken Menu
Sluit
De Toverfluit (7+)
  • Klassiek
  • Familie
  • Opera

De Toverfluit (7+)

De Toneelmakerij / Silbersee

Zo 22 december 2019 - 15:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 14:00
  • Aanvang 15:00
  • Verwachte eindtijd 16:20

Zonder pauze (exclusief drankje)

Pamina, een heel gewoon meisje en bewoner van planeet aarde, hoort haar ouders ruziën als ze ’s avonds in bed ligt. Ze verstaat alles, ook al denken haar ouders van niet. Toch valt ze in slaap en in haar dromen van sterrenstof ontmoet ze Tamino, een heel gewone astronaut uit de toekomst. Ondanks de lichtjaren afstand herkennen ze veel in elkaar.  

Maar in haar droom heersen ook duistere machten; Zon en Nacht voeren een intergalactische strijd over licht en donker. Wie zijn deze Zon en Nacht? En wat hebben zij met Pamina te maken? Is ze opgewassen tegen deze kosmische krachten die hun eigen belang steeds vooropstellen? 

Een mythisch sprookje over kinderen met een missie.

De beroemde aria van de Koningin van de Nacht kent iedereen, zelfs als je nog nooit een opera hebt gezien. Of gehoord. In 1791 schreef Mozart de opera over de prins Tamino die met behulp van een mysterieuze toverfluit de prinses Pamina moet redden.

Klassieke muziek, rap, dans en theater
Silbersee en De Toneelmakerij maken nu samen, speciaal voor iedereen vanaf 7 jaar, een nieuwe versie. In deze versie vloeien klassieke muziek, rap, dans en theater samen tot een magische voorstelling.

Kinderen maken met hun (groot)ouders kennis met deze avontuurlijke opera van Mozart in een eigentijds jasje. Samen beleven ze de spannende avonturen van een echte ruimteprins en ruimteprinses. Een geweldig uitje voor de hele familie.

CREDITS
regie: Paul Knieriem
compositie: Wolfgang Amadeus Mozart & Genevieve Murphy
cast: Nadia Amin, Viola Cheung, Genevieve Murphy, Arnout Lems, Carl Refos, Michaela Riener, Meneka Senn, Guus van der Steen, Georgi Sztojanov, Carlos de Vries
libretto: Daniël van Klaveren
muzikale leiding: Romain Bischoff
fotograaf scènefoto's: Sanne Peper

Bekijk de video

Zo 22 december 2019 - 15:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 14:00
  • Aanvang 15:00
  • Verwachte eindtijd 16:20

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Matthäus-Passion

Pasen zonder het beroemde oratorium over het lijden en sterven van Jezus? Ondenkbaar! Heb je Bachs Matthä...

Uitverkocht
Kaarten Info