Zoeken Menu
Sluit
De Nieuwe Lichting doet auditie
 • Show
 • Muziektheater
 • Jong talent
 • Jongeren

De Nieuwe Lichting doet auditie

NANOEK i.s.m. MusicalMakers

Di 19 september 2023 - 20:30

Musis Arnhem, Muzenzaal - Ongeplaceerd met Tribune

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 21:35

Zonder pauze (exclusief drankje)

De Nieuwe Lichting is wegens succes terug in het theater! Met nieuwe makers én nieuw musicalmateriaal. Een nieuwe generatie makers krijgt de ruimte om musical op eigen wijze vorm te geven.

Zet je schrap voor een brutale musical mash-up door net afgestudeerd musicaltalent, met nieuw materiaal en originele bewerkingen van bekende en minder bekende (off)Broadway musicals. Een nieuwe generatie makers krijgt de ruimte om musical op eigen wijze vorm te geven. Samen stellen ze het programma samen, bepalen de inhoud en creëren nieuw repertoire. Ze koppelen thema’s uit hedendaagse musicals aan hun eigen verhalen. Verwacht scherpe dialogen, humoristische momenten, ingetogen nummers, spetterende ensemblezang en nog veel meer.

In deze werkplaatsvoorstelling* leer je De Nieuwe Lichting kennen en nodigen ze je uit in hun overvolle hoofd.Volambitie om de wereld te bestormen maar ook met respect voor de huidige gevestigde orde, vertellen ze hun eigen verhaal in ingetogen nummers, dialoog, ensemble zang,humoristische momentenen meer. Ontdek het werk van een nieuwe generatie waarvooralles in het leven - van een woning zoeken tot de eerste stappen in het makersvak tot TikTok- aanvoelt als een voortdurende auditie. 

De Nieuwe Lichting is een concept van NANOEK, in co-productie met MusicalMakers, om net afgestudeerd musicalmakertalent een podium te bieden en het genre (op)nieuw met elkaar uit te vinden. De vraag die hierbij centraal staat: Hoe ziet het musical repertoire van een nieuwe lichting eruit? 
*De ontwikkeling van nieuw talent, als ook nieuw repertoire, vraagt voldoende tijd en een zorgvuldig ontwikkeltraject. De werkplaatsvoorstelling is een belangrijke stap in dit artistieke proces, om zo ruimte te bieden aan het experimenteren met nieuw repertoire en daarbij kansen te creëren voor aanstormend, jong talent.  

Lees hier de recensie van de Theaterkrant van de vorige editie. "Allemachtig, je weet niet wat je overkomt bij deze nieuwe musicallichting"

CREDITS
Regie: Suzanne Heijdra en Anouk Beugels (NANOEK)
Muzikale leiding: Marvo Hoving
Choreografie/staging: Cody Schuytemaker 
Componisten & schrijvers: Judith Boesen, Fjodor Jozefzoon, Bart Sietsema, Jip Verwegen, Pepijn van den Berg, Arnout Bultje 
Cast: Iris Verhaak, Susana Bijtelaar Ixcot, Pepijn van den Berg, Chris van der Lee, Jip Verwegen, Anne Meijer, Arnout Bultje, Esmee Tempels, Cody Schuitemaker
Trainee muzikale leiding: Hanke Scheffer
Lichtontwerp: Jan Kortbeek - Lightwise
Geluidsontwerp: Jelle van Setten - JVS Equipment

► Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Muzenzaal van Musis
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Muzenzaal komt een tijdelijke tribune, zodat er een vlakkevloerzaal ontstaat, zoals de kleine zaal van het Stadstheater.

Di 19 september 2023 - 20:30

Musis Arnhem, Muzenzaal - Ongeplaceerd met Tribune

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 13,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 18,50

Programma

 • Deuren open 19:30
 • Aanvang 20:30
 • Verwachte eindtijd 21:35

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Leven

Leven is een persoonlijke voorstelling over twee vrienden die geconfronteerd worden met de ziekte van een goed...

Uitverkocht
Kaarten Info