Zoeken Menu
Sluit
De nieuwe Laura
  • Toneel

De nieuwe Laura

Laura van Dolron

Wo 14 juli 2021 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 21:45

Zonder pauze (exclusief drankje)

Stand-up filosoof Laura van Dolron troost en confronteert. Ze laat je lachen en nadenken. Ze laat zien dat kwetsbaarheid een kracht is die nodig is in deze wereld.

In De nieuwe Laura omarmt Laura van Dolron de imperfectie, omdat ons streven naar perfectie maar één gevolg heeft, namelijk dat we er perfect ongelukkig van worden. Laura gebruikt het theater om oprecht te zijn. In het echte leven wordt al genoeg gedaan alsof.

“Ik wil de strenge stem in ons hoofd eens streng toespreken. Een stem die gevoed wordt door de glossy’s, onze functioneringsgesprekken, de #lovemylife types die ons doen geloven dat wij de enigen zijn die stamelen, stotteren, klooien en rommelen. Ik spreek de perfectionist in mezelf aan, omdat ik weet dat als die even haar mond houdt, ik een beter, zachter en leuker mens word.”

Niet meer kijken en ademen van de stress
Al jaren gaat Laura van Dolron op zoek naar de universele waarden van het persoonlijke, maar nu vertelt zij niet alleen meer over wat haar beweegt; zij gebruikt haar stem ook om anderen aan het woord te laten. Ze maakt haar voorstellingen over en in de wereld.

Voor De nieuwe Laura ontmoet ze mensen die niet de luxe hebben om perfectionistisch te zijn, omdat ze hun huis, hun land, hun gezondheid of hun geliefde verloren. Ook zoekt zij mensen op die bezweken onder de druk om ‘het goed te doen’, mensen met een burn-out of depressie, de meest voorkomende ziektes van dit moment. De stemmen van deze mensen laat Laura klinken, om de strenge stem in ons hoofd het zwijgen op te leggen. Omdat je zoveel mist als je niet meer kunt kijken en ademen van de stress.

Stand-up filosofie van de bovenste plank
De nieuwe Laura is een ontroerende en grappige viering van mens-zijn, waardoor je de zaal iets lichter verlaat dan je kwam, en je niet kunt wachten om er een rommeltje van te maken, met hart en ziel, met mildheid naar jezelf. Laura brengt stand-up filosofie van de bovenste plank.

In de pers

'Van Dolron verleidt jouw brein achteloos tot doordenkertjes over eigen werk en privé.'

Trouw

'De Nieuwe Laura is een zoektocht, met de nodige omwegen en doodlopende weggetjes, naar de waarde van theater. Misschien niet heel opzienbarend, maar door de vele, mooie anekdoten die ze vertelt, wel hartverwarmend.'

De Volkskrant

Wo 14 juli 2021 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Verwachte eindtijd 21:45

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook