Zoeken Menu
Sluit
De Nederlandsche Cocaïnefabriek
  • Verdieping & Verrijking
  • Muziektheater

De Nederlandsche Cocaïnefabriek

Tafel van Vijf Muziektheater en Museum Huis Doorn

Musis en Stadtheater Arnhem presenteert in het Nederlands Openluchtmuseum De Nederlandsche Cocaïnefabriek een coproductie van Tafel van Vijf en Museum Huis Doorn. Een muzikale game voorstelling over een weinig bekende pagina uit de Nederlandse geschiedenis: de legale handel in cocaïne tijdens WOI.

Vrij naar de roman De Handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaïne Fabriek van Conny Braam, vertelt de voorstelling het verhaal van Lucien, een handelaar in medicinale cocaïne tijdens de Eerste Wereldoorlog en hoe zijn rol symbool staat voor vele anderen die vandaag de dag in de farmaceutische en drugsindustrie werken.

Ga mee terug in de tijd met handelsreiziger Lucien en ervaar jouw eigen dilemma’s als er keuzes moeten worden gemaakt over de verkoop van medicinale pijnstilling aan de gewonde soldaten. Want iedere keuze heeft consequenties. Hoe ga jij hiermee om? Welke handelsgeest drijft mensen voort? Door het interactieve spel en de opzwepende live muziek wordt het verleden herkenbaar en invoelbaar. Deze belevenis vergeet je niet snel!

Voorstelling is geschikt voor jongeren vanaf 13 jaar.

► Samenwerking met Nederlands Openluchtmuseum
In oktober vindt het grootste jaarlijks terugkerende geschiedenisevenement De Maand van de Geschiedenis plaats met dit jaar als thema 'Eureka!'. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft in samenwerking met Musis en Stadstheater Arnhem De Nederlandsche Cocaïnefabriek opgenomen in dit programma. De voorstelling sluit aan bij het thema 'Eureka!'. De historische ontwikkeling van (hard)drugs, van legale medicinale toepassing tot illegale handel in verslavende middelen, laat een interessante keerzijde van wetenschappelijke vooruitgang zien. Ook de huidige omgang met drugs is fascinerend en legt allerlei tegenstrijdigheden bloot, waardoor dit programma over de Nederlandse cocaïnehandel rond WO1 extra interessant en actueel is. Hierbij voert de rondleiding (onderdeel van de voorstelling) behalve door de pop-up expo tevens langs de WOI locaties van het museumpark.

De kaartverkoop gaat via het Nederlands Openluchtmuseum en start binnenkort. Het Nederlands Openluchtmuseum is geopend vanaf 10:00 uur en met het ticket heb je toegang tot het museum.

CREDITS
Regie: Muriël Besemer
Tekst: Enver Husicic
Compositie en live muziek: Daniël van Huffelen en Michiel Schreuders
Drums en percussie: Daan van West
Gameontwerp en decorontwerp: Judith Hofland
Muziekdecor: Doan Hendriks
Artistieke leiding: Michiel Schreuders
Gamedramaturgie: Steye Hallema
Dramaturgie: Nuno Blijboom

► Tafel van Vijf Muziektheater
Tafel van Vijf Muziektheater (Tv5) verbindt theater en muziek met geschiedenis en erfgoed. Ze maken al meer dan vijftien jaar hedendaags muziektheater over actuele thema’s. Dit koppelen ze aan parallelle verhalen uit onze geschiedenis, verbonden met historische objecten in de musea. Vast onderdeel van hun concept is een rondleiding die de benodigde historische context geeft. De voorstelling biedt vervolgens de ruimte voor verbinding met het hier en nu.

Anderen bekeken ook

DAG MAMA

Jij wilt dolgraag jouw cliënt of naaste écht begrijpen. Meer geluk en plezier creër...

Uitverkocht
Kaarten Info
Gamen (6+)

Tijdens de vakantieweek heeft Musis een echte gameroom! Kom jij langs voor een potje FIFA of Rocket League?

Uitverkocht
Kaarten Info