Zoeken Menu
Sluit
De Nederlandsche Cocaïnefabriek
  • Verdieping & Verrijking
  • Muziektheater

De Nederlandsche Cocaïnefabriek

Legale handel tijdens WOI

Zo 15 oktober 2023 - 11:30

Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem

Verkoop is extern
Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 10:00
  • Aanvang 11:30

Musis en Stadtheater Arnhem presenteert in het Nederlands Openluchtmuseum De Nederlandsche Cocaïnefabriek een coproductie van Tafel van Vijf en Museum Huis Doorn. Een muzikale game voorstelling over een weinig bekende pagina uit de Nederlandse geschiedenis: de legale handel in cocaïne tijdens WOI.

Eerste Wereldoorlog
De muziektheatervoorstelling is vrij gebaseerd op het boek De Handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaïne Fabriek van Conny Braam. De voorstelling gaat over Lucien, een handelaar in medicinale cocaïne tijdens WOI (1914-1918). Een programma over dilemma’s, keuzes en consequenties in een verhaal dat zich afspeelt in het verleden, maar zijn weerslag heeft in het heden.

 Programma
In het Nederlands Openluchtmuseum krijg je als bezoeker vooraf een rondleiding langs de WOI locaties van het museumpark. Het gehele programma in musea duurt circa 150 minuten en is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar.

Gamevoorstelling
Ga mee terug in de tijd met handelsreiziger Lucien en maak je eigen keuzes in tijden van crisis en oorlog. Maar iedere keuze heeft consequenties. Welke handelsgeest drijft jou voort? Door het interactieve spel en de opzwepende live muziek wordt het verleden herkenbaar en invoelbaar. Deze belevenis vergeet je niet snel!

► Samenwerking met Nederlands Openluchtmuseum
In oktober vindt het grootste jaarlijks terugkerende geschiedenisevenement De Maand van de Geschiedenis plaats met dit jaar als thema 'Eureka!'. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft in samenwerking met Musis en Stadstheater Arnhem De Nederlandsche Cocaïnefabriek opgenomen in dit programma. De voorstelling sluit aan bij het thema 'Eureka!'. De historische ontwikkeling van (hard)drugs, van legale medicinale toepassing tot illegale handel in verslavende middelen, laat een interessante keerzijde van wetenschappelijke vooruitgang zien. Ook de huidige omgang met drugs is fascinerend en legt allerlei tegenstrijdigheden bloot, waardoor dit programma over de Nederlandse cocaïnehandel rond WO1 extra interessant en actueel is. Hierbij voert de rondleiding (onderdeel van de voorstelling) behalve door de pop-up expo tevens langs de WOI locaties van het museumpark.

► De kaartverkoop gaat via het Nederlands Openluchtmuseum. Kies eerst de juiste datum en vervolgens de tijd van de voorstelling (onder het kopje voorstellingen).
De voorstelling is gratis te bezoeken met een toegangsticket tot het museum, wel is het reserveren van het tijdslot verplicht. Het Nederlands Openluchtmuseum is geopend vanaf 10 uur en met het ticket heb je vanaf 10 uur toegang tot het museum. De Podiumpas is niet te gebruiken.

CREDITS
Regie: Muriël Besemer
Tekst: Enver Husičić
Compositie en live muziek: Daniël van Huffelen en Michiel Schreuders
Drums en percussie: Daan van West
Gameontwerp en decorontwerp: Judith Hofland
Muziekdecor: Doan Hendriks
Artistieke leiding: Michiel Schreuders
Gamedramaturgie: Steye Hallema
Dramaturgie: Nuno Blijboom
Geluidstechniek: Dirk Donks / Gilius Kreiken / Pepijn Stutterheim

► Tafel van Vijf Muziektheater
Tafel van Vijf Muziektheater (Tv5) verbindt theater en muziek met geschiedenis en erfgoed. Ze maken al meer dan vijftien jaar hedendaags muziektheater over actuele thema’s. Dit koppelen ze aan parallelle verhalen uit onze geschiedenis, verbonden met historische objecten in de musea. Vast onderdeel van hun concept is een rondleiding die de benodigde historische context geeft. De voorstelling biedt vervolgens de ruimte voor verbinding met het hier en nu.

Bekijk de video

Zo 15 oktober 2023 - 11:30

Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem

Verkoop is extern
Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 10:00
  • Aanvang 11:30

Anderen bekeken ook