Zoeken Menu
Sluit
De Grote Gele Graafmachine (4+)
 • Dans
 • Familie
 • Toneel

De Grote Gele Graafmachine (4+)

Het Laagland en SALLY Dansgezelschap Maastricht

Za 04 november 2023 - 14:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 15,00

Programma

 • Deuren open 13:30
 • Aanvang 14:30
 • Verwachte eindtijd 15:25

Zonder pauze (exclusief drankje)

Een aanstekelijke mix van dans en theater, voor alle kleine krachtpatsers en meebewegende dwarsliggers.
Welkom onder de motorkap van de grootste krachtpatser van iedere bouwplaats: de grote gele graafmachine.

Waarom zijn kleuters en peuters vaak geobsedeerd door graafmachines? Of door hijskranen en bulldozers die altijd hetzelfde doen? Hoe komen die fascinaties tot stand? Biologisch of aangeleerd? Lennart Monaster en Stefan Ernst maken met De Grote Gele Graafmachine een aanstekelijke mix van dans en theater waarin alle regels en gewoontes vrolijk door de wc worden gespoeld.

Onderdelen schuiven in elkaar, knallen uit elkaar. Klabam, kaboem en de klus is klaar. Vier goed geoliede onderdelen doen altijd precies wat van een graafmachine wordt verwacht. Totdat één deel er ineens anders over denkt. Dit onderdeel wil los. Waarom alleen maar graven en scheppen en nooit springen of steppen? Hoezo is een cementmolen niet om in te slapen? Zou een graafmachine niet kunnen dansen als hij toch al zo soepel beweegt? De onderdelen twijfelen hardop of al die afspraken wel kloppen. Twijfel je mee?

Na het succes van Vreemde Eend (de voorstelling én de NPO-serie) brengen SALLY Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland opnieuw een aanstekelijke mix van dans en theater.
De Grote Gele Graafmachine is een bonte bende voor alle bouwers, brekers, dwarsliggers en meebewegers vanaf 4 jaar.

► Theaterspeeltuin
Kom gezellig wat eerder naar Musis. Je kunt allerlei spelletjes doen, je tekenkunsten de vrije loop laten of heerlijk verdwalen in te gekke kinderboeken in de theaterboekenhoek. De Theaterspeeltuin is in de foyer en geopend vanaf een uur voor de voorstelling. 

► Recensie
“Schrijver/regisseur Lennart Monaster zet het gekaderde leven van de gele machineonderdelen (aanstekelijk gespeeld door acteur Rutger Remkes en dansers Giorgio Lepelblad en Thirza Riphagen) lekker vet aan. Met een duidelijke taakverdeling en een enthousiaste arbeidsethos houden ze de graafmachine aan de praat, waarbij ook een duidelijke rol voor het publiek is weggelegd: als ‘kont’ra-gewicht moeten we op gezette tijden naar links, naar rechts, naar voren of naar achteren leunen, wat veel plezier in het publiek oplevert.”- Marijn Lems in Theaterkrant

CREDITS
Concept, regie & choreografie: Lennart Monaster & Stefan Ernst
Dans & spel: Giorgio Lepelblad, Rutger Remkes, Thirza Riphagen en Jennifer Muntslag
Assistent choreograaf: Patrizio Bucci
Regie-assistentie: Talla Dirkzwager
Tekst: Lennart Monaster
Muziek: Wouter Gulikers
Decor: Douwe Hibma
Licht: Thierry Wilders
Kostuums: Mieke Kockelkorn
Techniek: Dorus van Leeuwen, Eelke Slooten & Christiaan Verschuuren
e.a.

► Het Laagland
Het Laagland maakt eigenzinnig kwaliteitstheater dat kinderen serieus neemt, jongeren prikkelt en volwassenen ontroert. Het gezelschap spreekt je aan op de kracht van je verbeelding en op je inlevingsvermogen. Met herkenbare verhalen die gaan over de complexiteit van (op)groeien en je eigen plek in de wereld innemen. Ze moedigen aan verder te kijken dan de wereld die je al kent. In maart komt Het Laagland terug met Help, Helikopterouders! (8+)  

► SALLY Dansgezelschap Maastricht
In en vanuit haar danshuis aan de Maas creëert SALLY Dansgezelschap Maastricht virtuoze dansvoorstellingen voor jeugd en jongeren en hun familie. SALLY wil méér dan alleen dans laten zien. Ze is ervan overtuigd dat zij de wereld met dans een stukje beter kan maken. En de blik van een nieuwe generatie op de toekomst kan veranderen.

► Deze voorstelling staat in de theateropstelling in de Muzenzaal van Musis
Het Stadstheater wordt verbouwd. In de tussentijd kun jij blijven genieten van goed theateraanbod. Het merendeel van onze programmering blijven wij aanbieden zoals je gewend bent. Dit doen we op andere locaties, voornamelijk in Musis, waar de twee zalen afwisselend omgebouwd worden tot volwaardige theaterzalen. In de Muzenzaal komt een tijdelijke tribune, zodat er een vlakkevloerzaal ontstaat, zoals de kleine zaal van het Stadstheater.

Bekijk de video

Za 04 november 2023 - 14:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 15,00

Programma

 • Deuren open 13:30
 • Aanvang 14:30
 • Verwachte eindtijd 15:25

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Kijk op theater

Kennismaken met theater? Als beginnende kijker meer kennis opdoen over toneel? In deze toneelkijkserie leer je...

Uitverkocht
Kaarten Info