Zoeken Menu
Sluit
Een Kleine Anatomie (4+)
 • Dans
 • Familie

Een Kleine Anatomie (4+)

De Dansers

Za 18 mei 2024 - 14:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 15,00

Programma

 • Deuren open 13:30
 • Aanvang 14:30

Mijn armen zijn langer dan de jouwe, dus ik kan jou van verder weg aanraken. Jij hebt hele kleine vingers om snel mijn veters los te friemelen. Jouw mond is het grootst, daar past een hele boterham in. Jouw hoofd is zo klein, dat het helemaal in mijn oksel kan verdwijnen. En hoe zit dat eigenlijk van binnen? Is mijn honger groter dan de jouwe? Wie moet het nodigst plassen? En als vrolijkheid een kleur zou hebben, is die dan bij iedereen anders?   

In Een Kleine Anatomie brengen vier performers het lichaam in kaart en leren ze het beter kennen. Met live muziek en dans maken ze een reis door het lichaam, inclusief de fysieke sensaties en emoties. In het begin gaat dat nog braaf, maar al snel kruipt de speelse ontdekkingsdrang erin. De voeten vliegen van de vloer, de duimen dansen alle kanten op en de spelers klimmen op elkaars schouders. Ook de stem doet mee: er wordt gezongen, gegromd, geniesd en af en toe wat gepraat. Samen met het publiek ontdekken de spelers dat onze lichamen allemaal verschillend zijn. Soms passen ze perfect in elkaar, soms zit er net een grote teen in de weg. 

CREDITS

Choreografie
Josephine van Rheenen i.s.m. de spelers
Live muziek en compositie
Hans Vermunt 
Performers
Anna Bentivegna, Arturo Vargas, Hans Vermunt, Maxime Smeets
Dramaturgie
Moniek Merkx
Artistiek advies
Guy Corneille
Lichtontwerp
Tim van t’ Hof
Naar een idee van
Anna Bentivegna 
Techniek
Chieljan van der Hoek, Samia te Nuijl 
Productie 
Danae Bos
Zakelijk leiding
Miriam Gilissen
Educatie
Sanne Wichman
Marketing en publiciteit
Lizzy Schreijer
Acquisitie
Frontaal Theaterbureau
Artwork
75B 
Met dank aan 
Yoko Haveman, Timme Afschrift

De Dansers
Wij zijn De Dansers. Een bewegelijke band van dansers en muzikanten vanuit Utrecht onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. We staan bekend om onze ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van energieke moderne dans en livemuziek. Voorstellingen van De Dansers vertellen toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave, waarin speels anarchisme nooit ver te zoeken is. We schudden los wat vast zit of verstillen daar waar aandacht nodig is.

De Dansers wil inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding, juist in een samenleving waarin we steeds meer op schermpjes leven. We maken werk dat de levensdrift van kinderen aanspreekt en bij volwassenen vergeten verlangens naar overgave en lijfelijkheid opnieuw aanwakkert.

Za 18 mei 2024 - 14:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,50
 • Student Last Minute € 10,00
 • Zitplaats € 15,00

Programma

 • Deuren open 13:30
 • Aanvang 14:30

Anderen bekeken ook