Zoeken Menu
Sluit
De Bezoeking
 • Toneel
 • Iets avontuurlijks
 • Geëngageerd

De Bezoeking

Toneelgroep Het Volk

Vr 14 januari 2022 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

 • Normaal € 19,50
 • CJP / jongeren tot 16 jr € 14,50

Programma

 • Aanvang 20:30

  Overige data

Twee bejaarde bewonders van een sanatorium hebben één ding gemeen: hun liefde voor La Traviata van Verdi. In hun herinneringen en gesprekken beginnen fantasie en werkelijkheid door elkaar te lopen en raken de mannen verstrikt in Verdi’s opera.

Volgens de huidige coronamaatregelen is dit concert uitverkocht. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bljif op de hoogte. 

In een ver verleden waren Roest en Harderwijk beiden werkzaam in de wereld van de muziek, Harderwijk als dirigent van opera’s en Roest als amateurzanger. De laatste reisde als Mario Rostero buurthuizen en braderieën af met als enige repertoire het drinklied uit de opera La Traviata van Verdi. Naarmate hun levenseinde nadert worden de herinneringen aan de muziekwereld waarin zij beiden werkzaam waren steeds heviger en koortsiger. Figuren La Traviata passeren de revue en geleidelijk beginnen werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen.

In De Bezoeking graven Roest en Harderwijk diep in elkaars geheugen, waarbij het accent steeds vaker komt te liggen op Verdi’s meesterwerk. Figuren uit genoemde opera passeren de revue en geleidelijk beginnen werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen. Roest en Harderwijk gaan zo zeer op in het herbeleven van het verhaal van La Traviata dat zij de greep op de realiteit uit het oog dreigen te verliezen. Zo kan het gebeuren dat in hun beleving het sanatorium plotsklaps verandert in een feestzaal of casino en de toeschouwer in een hartstochtelijke operascène terecht blijkt gekomen. 

Het plotseling hervonden enthousiasme van Roest en Harderwijk waarmee zij hun muzikale verleden en levensverhaal doornemen, zorgen voor hilarische en ontroerende momenten en mondt tenslotte uit in een operawaardige apotheose waarmee beide patiënten zingend de laatste acte inluiden.

►Bestel gerust met ons flexibele retourbeleid.
►Wij zijn blij dat we u weer in onze zalen mogen verwelkomen om samen te genieten van al het moois dat de podiumkunsten te bieden hebben! Hier leest u meer over hoe wij met corona omgaan.

CREDITS
spel: Wigbolt Kruijver, Bert Bunschoten, Minke en Karlijn Kruijver

In de pers

'(over regisseur Minke Kruijve): ‘ze is erin geslaagd om de kenmerkende stijl van Het Volk volledig tot zijn recht te laten komen en er toch nieuwe lagen aan toe te voegen.'

Haarlems Dagblad

Vr 14 januari 2022 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

 • Normaal € 19,50
 • CJP / jongeren tot 16 jr € 14,50

Programma

 • Aanvang 20:30

  Overige data

Anderen bekeken ook

Livestream: Laura H.

Toneelgroep Oostpool presenteert Laura H. op Oostpool Stream. Het livestream platform voor theater e...

De Vloer Op

Tv-hit De Vloer Op in het theater! Regisseur Peter de Baan giet actuele maatschappelijke en relationele d...