Zoeken Menu
Sluit
NDT 2
  • Dans
  • Grote namen
  • Wereldklasse

NDT 2

Dare to Say (livestream)

Zo 08 november 2020 - 20:00

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

  • Vanaf € 15,00

Programma

  • Aanvang 20:00

Dare to Say wordt live gefilmd en uitgezonden, zodat u in uw eigen huiskamer kunt genieten van de voorstelling die op dat moment in het Zuiderstrandtheater in Den Haag – thuisbasis van NDT – wordt gepresenteerd. Terwijl de dansers zich op het podium in Den Haag bevinden, ziet u ze op hetzelfde tijdstip op het scherm bij u thuis. En dat is allerminst een verdunde theaterervaring! De dansers en ondersteunende teams stellen alles in het werk om online bezoek zo bijzonder en inspirerend mogelijk te maken.

Dare to Say brengt twee wereldpremières van twee onderscheidende makers. Alexander Ekman en Dimo Milev dagen de dansers van het tweede gezelschap uit door in hun nieuwe creaties met verschillende benaderingswijzen voor beweging en choreografie, aangepast aan de richtlijnen rondom COVID-19, aan de slag te gaan. Voormalig NDT 2-danser Alexander Ekman (Zweden, 1984) besloot zich na zijn eigen danscarrière uitsluitend te richten op choreografie. Zijn laatste werk voor NDT, FIT, maakte hij voor NDT 2 in seizoen 2018-2019. Voor zijn choreografieën componeert Ekman vaak zelf de muziek en ontwikkelt hij het decor. De choreograaf Dimo Milev (Bulgarije, 1976) heeft na een briljante carrière als danser in stukken van onder andere William Forsythe, Ohad Naharin en Hans van Manen een heel eigen choreografische stijl ontwikkeld. Hij werkte eerder met NDT 2 voor Up & Coming Choreographers in 2019. Zijn stuk voor Dare to Say wordt zijn eerste creatie voor de reguliere programmering van NDT. De avond wordt live muzikaal begeleid door musici van Het Balletorkest.

Toegang tot de livestream
Wil je deze voorstelling vanuit het Zuiderstrandtheater live meemaken? Kaarten voor de livestream zijn te bestellen voor €15,- per stuk. Koop kaarten voor de livestream bij NDT via de Bestel-knop.

Hoe werkt het?
Bestel je kaarten via de button. Let op: je komt op de website van NDT. Na je bestelling ontvang je een standaard bevestiging van het Zuiderstrandtheater met een e-ticket. Let op: dit e-ticket is niet jouw  toegangsbewijs voor de livestream. In de week voorafgaand aan de voorstelling ontvang je via NDT een e-mail met een toegangslink tot de livestream. Alleen met die link kun je de livestream bekijken. Controleer daarom  t.z.t. ook je spambox voor de toegangslink.

De livestream is op ieder scherm af te spelen: op jouw  PC, laptop, telefoon of iPad/tablet. Voor de meest optimale theaterervaring raden wij je aan om een zo’n groot mogelijk scherm te gebruiken, of bijvoorbeeld door je laptop op een televisie aan te sluiten.

Tussen 024 en 026 ligt… 025.
Arnhem en Nijmegen slaan een brug tussen het culturele aanbod en presenteren samen:  een livestream van NDT. Onder de noemer 025 gingen Musis & Stadstheater Arnhem en Stadsschouwburg Nijmegen & Concertgebouw De Vereeniging afgelopen seizoen een samenwerking aan. Het leverde een breder en gevarieerder programma op voor het publiek van Arnhem, Nijmegen en de regio. Met grootschalige producties als Amadeus of musici van wereldfaam zoals de Amerikaanse bariton Thomas Hampson.  De succesvolle samenwerking zetten we, ook in deze nieuwe werkelijkheid, graag voort. Om te beginnen met livestreams van een van Nederlands topdansgezelschappen: NDT.

 

 

Zo 08 november 2020 - 20:00

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

  • Vanaf € 15,00

Programma

  • Aanvang 20:00

Anderen bekeken ook

TUTTI

Introdans presenteert met Tutti twee absolute publieksfavorieten als jubileumcadeau. Het gezelschap viert het...