Zoeken Menu
Sluit
Coşkun Karademir (geannuleerd)
  • Pop

Coşkun Karademir (geannuleerd)

Masters of Anatolia

Wo 19 januari 2022 - 20:00

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest

Prijzen vanaf

  • Vanaf € 37,50

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00

Het tweede concert van het nieuwe festival Masters of Anatolia in Musis. Coşkun Karademir wordt gezien als een van de meest vooraanstaande vertolkers van de traditionele Anatolische muziek.

Hij is een virtuoos op de bağlama (het langhalsluit) en befaamd in Turkije als toonaangevende musicus en producer. In de loop der jaren bracht hij vele albums uit en droeg hij bij aan talloze muziekstukken voor televisie en voor films. Hij is meermalen onderscheiden voor zijn diepgaande artistieke werken, uiteenlopend van traditionele, mythische stukken tot folk. Karademir speelt ook een rol als verbinder van muzikale tradities van diverse landen uit de Anatolische regio. Hij bracht vele musici en gezelschappen samen voor bijzondere optredens en projecten.

Met zijn uitstekende instrumentbeheersing drukt Karademir, samen met de andere musici, een onnavolgbare stempel op de Anatolische muziek. Alle bandleden brengen iets uitzonderlijks en diepgaands mee en het samenspel is respectvol en beheerst. Dat maakt het resultaat sterk en gelaagd: ondanks de vele traditionele invloeden, is de muziek nooit onder één noemer te vangen. Het resultaat blijft fris en avontuurlijk. Coşkun Karademir zorgt voor een universele en verbindende muzikale eenheid en is een essentiële toevoeging aan Masters of Anatolia.

Wat is Masters of Anatolia?
Masters of Anatolia is het nieuwe festival in de vorm van een serie concertavonden. Samen met zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen, verspreid over het hele land, halen we de rijke muziekcultuur uit Anatolië naar Nederland. Het festival programmeert, zoals de naam het doet vermoeden, de toonaangevende meesterinstrumentalisten en vocalisten die hun muzikale inspiratie uit de Anatolische roots halen.

Masters of Anatolia is een initiatief van Stichting Mystiek Mediterrane Muziek en Mystiek Productions in samenwerking met zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen. Mede mogelijk gemaakt door BNG Fonds, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Gemeente Utrecht, Stichting Bevordering van Volkskracht.

CREDITS
Coşkun Karademir: Kopuz & Vocals
Ömer Arslan: Percussie
Şeyhmus Fidan: Gitaar
Hakan Gürbüz: Contrabas
Ayhan Beyazdağlı: Viool

Bekijk de video

Wo 19 januari 2022 - 20:00

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest

Prijzen vanaf

  • Vanaf € 37,50

Programma

  • Deuren open 19:00
  • Aanvang 20:00

Anderen bekeken ook

Herman van Veen

Herman van Veen speelt met zijn ensemble in Musis een keuze uit zijn repertoire, onder andere spiksplinternieu...

Uitverkocht
Kaarten Info