Zoeken Menu
Sluit
Continenten (16+)
  • Fysiek & Beeldend
  • Jong talent
  • Avontuur

Continenten (16+)

Mart van Berckel

Vr 06 maart 2020 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

  • Normaal € 19,50
  • CJP / jongeren tot 16 jr € 14,50

Programma

  • Aanvang 20:30

Schilderachtige, tekstloze voorstelling over de waanzin in het alledaagse

Welke duistere verlangens gaan er schuil achter de façade van ons alledaagse bestaan? Wat gebeurt er als de oppervlakte van ons laagje beschaving begint te barsten?

In Continenten zien we het leven van twee mensen op imploderen staan. Ze proberen zich staande te houden in een dagelijkse routine, maar uit de scheuren in hun perfecte bestaan kruipen duistere en gewelddadige verlangens. Binnen de vier muren van hun woonkamer lijkt de grens tussen mens en beest angstvallig dun te zijn. Een schilderachtige, tekstloze voorstelling over de waanzin in het alledaagse.

Magisch-realistische wereld
De Arnhemse muziektheatermaker Mart van Berckel en vormgever Vera Selhorst laten zich inspireren door het werk van filmregisseur Michael Haneke en schilder Edward Hopper. Met minutieus gebruik van muziek, vormgeving en licht toveren ze een magisch-realistische wereld op toneel waarin de scheidslijn tussen dagelijkse sleur, fantasie en nachtmerrie vervaagt.

INLEIDING
Voor aanvang van de voorstelling is een gratis inleiding. Kaarten hiervoor bestelt u samen met uw toegangskaartje in het online verkoopproces. Ziet u geen verkooplink naar de inleiding? Dan is deze reeds volgeboekt.
Voor Continenten lieten regisseur Mart van Berckel en vormgever Vera Selhorst zich inspireren door de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke’s speelfilmdebuut Der siebente Kontinent (1989). Bijgestaan door filmfragmenten uit het oeuvre van Haneke vertelt filmjournalist Hugo Emmerzael in ruim 30 minuten over Haneke’s cinema, terugkerende thema’s in zijn werk, de vervreemdende horror van Der siebente Kontinent en de uitdagingen van film vertalen naar het toneel.  

CREDITS
regie: Mart van Berckel
scenografie: Vera Selhorst
spel: Freek Nieuwdorp & Merel Severs
geluidsontwerp: Mauro Casarini
dramaturgie: Florian Hellwig
techniek: Rob Daanen & Edwin Smits
regieassistentie: Ruben van den Aardweg
publiciteitsbeeld: Victor Wennekes
productie: Daphne Storms
de martvanberckelgroep in coproductie met De Nieuwe Oost  

Bekijk de video

Vr 06 maart 2020 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen

Rang 1

  • Normaal € 19,50
  • CJP / jongeren tot 16 jr € 14,50

Programma

  • Aanvang 20:30

Anderen bekeken ook