Zoeken Menu
Sluit
Circus Charms (7+)
 • Familie

Circus Charms (7+)

Frank en René Groothof & Ensemble SeaSession

Zo 03 oktober 2021 - 14:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,50
 • Normaal € 15,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 13:30
 • Aanvang 14:30
 • Verwachte eindtijd 15:40

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Frank en René Groothof zijn terug in dit wervelende muzikale circus, een familievoorstelling waarin tegendraadse onzin de hoofdrol speelt.

Ze gaan aan de haal met de krankzinnige verhalen van Ruslands grootste absurdistische schrijver Daniil Charms. Vechtend, spelend, ruziënd en zingend rollen ze door de piste. Geen circus is compleet zonder live muziek! SeaSession speelt stevige muziek van revolutionaire Russen uit de jaren ʼ20. 

De broertjes Groothof zijn spreekstalmeesters van een variété-avond vol muziek, sketches, circus-acts en film. Ze zijn echter vooral met elkaar bezig, op allerlei manieren. Vertellen elkaar verhalen, sprookjes, maken ruzie, proberen acts uit ‒ die allemaal mislukken. Broedertwist en broederliefde strijden om aandacht. Regelmatig komt het tot scheld- en vechtpartijen, waarna verzoening volgt. Telkens wanneer Frank (Kolka) een act aankondigt verstoort René (Petja) de act, worden er filmpjes gedraaid en speelt het circusorkest stevige Russische muziek. De musici laten zich niet afleiden door de rebellerende broers en gaan zich steeds meer bemoeien met de voorstelling: de Russische hoornist draagt een gedicht voor, de slagwerker voert een acrobatische act uit vooraan op het podium.  
Hoewel de broers ontregeld worden door het orkest raken ze gefascineerd door de muziek. Ze willen meedoen! Samen met het orkest zingen ze vol overgave absurdistische Russische liederen van Alexander Mosolov. Na avonturen in de jungle van Brazilië met kolibries, bizons en ʻBrasiliesʼ volgt er een uitbundige feestelijke finale met zang, dans, film en muziek.

► Toegang met een QRcode via de CoronaCheck-app
U krijgt toegang tot onze concerten, evenementen en voorstellingen met een coronatoegangsbewijs, dit is een vaccinatie-, test- of herstelbewijs. Toon bij de ingang een QRcode via de CoronaCheck-app of een print van deze QRcode, altijd in combinatie met een identiteitsbewijs. Meer informatie over de CoronaCheck-app vindt u hier.

CREDITS
concept: Pauline Post
spel, zang en regie: René Groothof, Frank Groothof
animatiefilms, spel: Sjeng Schupp
decor, kostuum: Lynne Leegte
eindregie: Aike Dirkzwager
muziek: Russische kamermuziek uit de jaren '20, Alexander Mosolov, Alexei Deshevov, Arno Babadjanjan, Alexej Zhivotov, Leonid Polovinkin, Dmitri Sjostakovitsj
fluit: Ingrid Geerlings
hobo: Evert Weidner
hoorn: Sergei Dovgaliouk
viool: marijke van Kooten
cello: Anneke Janssen
contrabas: Quirijn van Regteren Altena
slagwerk: Pepe Garçia
piano: Pauline Post

Zo 03 oktober 2021 - 14:30

Musis Arnhem, Muzenzaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,50
 • Normaal € 15,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 13:30
 • Aanvang 14:30
 • Verwachte eindtijd 15:40

Zonder pauze (inclusief drankje na afloop)

Anderen bekeken ook