Zoeken Menu
Sluit
Carmina Burana
  • Klassiek

Carmina Burana

INSO Lviv & Dumka

Do 23 november 2023 - 15:00

Musis, Parkzaal

Laatste Kaarten! Bij ons te gast. Kaartverkoop via Eventim
Uitverkocht
Geweest

Prijzen vanaf

  • Vanaf € 65,00

Programma

  • Deuren open 14:00
  • Aanvang 15:00
  • Verwachte eindtijd 17:15

Met pauze (exclusief drankje)

Dirigent Raymond Janssen tekent samen met het International Symphony Orchestra uit het Oekraïense Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ voor een grootse uitvoering van de ‘Carmina Burana’. In 2019, 2021 & 2022 trok deze concertreeks volle zalen en verbrak alle records. Niet voor niets behoort de Carmina Burana – mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ - tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. Meer dan 130 musici voerden het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit en de publieke belangstelling was massaal. Wegens het grote succes en de populariteit van deze productie komt er in november 2023 nog één keer een tournee door Nederland. Laat deze kans om dit indrukwekkende muziekspektakel te beleven niet voorbij gaan!

Geniet van elk moment dat geluk brengt. Deze boodschap vormt het centrale thema van de ‘Carmina Burana’, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten - als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk - het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn ‘Carmina Burana’ en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes. Mede dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting maakt dit van elke uitvoering een intense belevenis. Het meest beroemde stuk uit de Carmina Burana is zonder twijfel ‘O Fortuna’. Het heeft anno 2023 een iconische status bereikt en is toegepast bij tientallen commercials, als basis voor hedendaagse hits en werd gebruikt bij films als Excalibur en The Doors. Dirigent Raymond Janssen presenteert tijdens zijn uitvoering van de Carmina Burana een overweldigende versie van dit spectaculaire nummer dat direct het hoogtepunt van het concert vormt. Het karakter van de muziek – majestueus en imposant -  zorgt sowieso voor een onvergetelijke middag of avond.

Orkest en koor
Het majestueuze meesterwerk wordt onder leiding van Raymond Janssen uitgevoerd door het orkest met de gepassioneerde musici van INSO Lviv en het Oekraïense nationale koor ‘Dumka’. Dit professionele koor staat wereldwijd bekend om hun unieke koorklank. Het orkest bestaat uitsluitend uit jonge, zeer begaafde en gepassioneerde musici. Ook in Nederland heeft dit orkest reeds een goede reputatie opgebouwd. In 2018, 2019 en 2022 onder meer met een spectaculaire uitvoering van ‘The Star Wars Suites’ van componist John Williams en in 2022 met de reeks “Symphony of Magic – The Music of Harry Potter Live”. Initiatiefnemer van deze bijzondere concertreeksen in Nederland is componist, pianist en dirigent Raymond Janssen. Hij is geen vreemde in de wereld van klassieke muziek en heeft zijn sporen verdiend als het gaat om originele en kwalitatief hoogstaande concerten.

UITVOERENDEN
International Symphony Orchestra uit Lviv | orkest
Het Nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ | koor
Raymond Janssen | dirigent
Veronica Anușca | sopraan
Valentin Roceveanu | tenor
Iordache Basilic | bariton
Eugen Kruk | viool

Het International Symphony Orchestra en het Dumka koor zijn bij ons te gast met een eigen productie. Dit concert is geen onderdeel van onze eigen programmering. Voor de kaartverkoop wordt u doorgeleid naar de website van Eventim. Het is daarom niet mogelijk om gebruik te maken van de Podiumpas. 

Do 23 november 2023 - 15:00

Musis, Parkzaal

Laatste Kaarten! Bij ons te gast. Kaartverkoop via Eventim
Uitverkocht
Geweest

Prijzen vanaf

  • Vanaf € 65,00

Programma

  • Deuren open 14:00
  • Aanvang 15:00
  • Verwachte eindtijd 17:15

Met pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook

Pathétique

Pynarello, het ‘rebellencollectief uit gesneden schuimrubber’ dat de klassieke muziek ‘ander...

Uitverkocht
Kaarten Info