Zoeken Menu
Sluit
Carl Orff’s – Carmina Burana

Carl Orff’s – Carmina Burana

Zo 11 december 2022 - 15:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest

Prijzen vanaf

  • Vanaf € 60,00

Programma

  • Deuren open 14:00
  • Aanvang 15:00
  • Verwachte eindtijd 17:30

Met pauze (exclusief drankje)

Dirigent Raymond Janssen tekent samen met het International Symphony Orchestra uit het Oekraïense Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ voor een grootse uitvoering van de ‘Carmina Burana’. In 2019 & 2021 trok deze concertreeks volle zalen en verbrak alle records. Niet voor niets behoort de Carmina Burana – mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ - tot de meest populaire muziekstukken ter wereld.
Meer dan 130 musici voerden het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit en de publieke belangstelling was massaal. In december 2022 komt de Carmina Burana nu terug, sterker en indrukwekkender dan ooit!

Geniet van elk moment dat geluk brengt. Deze boodschap vormt het centrale thema van de ‘Carmina Burana’, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten - als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk - het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn ‘Carmina Burana’ en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes. Mede dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting maakt dit van elke uitvoering een intense belevenis. Het meest beroemde stuk uit de Carmina Burana is zonder twijfel ‘O Fortuna’. Het heeft anno 2022 een iconische status bereikt en is toegepast bij tientallen commercials, als basis voor hedendaagse hits en werd gebruikt bij films als Excalibur en The Doors. Dirigent Raymond Janssen presenteert tijdens zijn uitvoering van de Carmina Burana een overweldigende versie van dit spectaculaire nummer dat direct het hoogtepunt van het concert vormt.

MUSICI
Orkest: International Symphony Orchestra uit Lviv
Koor: Het Nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’
Dirigent: Raymond Janssen

Solisten: 
Veronica Anușca  - sopraan
Valentin Roceveanu  - tenor
Iordache Basilic - bariton
Eugene Kruk - Viool

Zo 11 december 2022 - 15:00

Musis, Parkzaal

Uitverkocht
Geweest

Prijzen vanaf

  • Vanaf € 60,00

Programma

  • Deuren open 14:00
  • Aanvang 15:00
  • Verwachte eindtijd 17:30

Met pauze (exclusief drankje)