Zoeken Menu
Sluit
Installatiekunstwerk: Broeders verheft u ter vrijheid
  • Toneel

Installatiekunstwerk: Broeders verheft u ter vrijheid

Studio Dries Verhoeven

Za 03 juli 2021 - 12:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 11:15
  • Aanvang 12:15
  • Verwachte eindtijd 13:00

Zonder pauze (exclusief drankje)

Museum Arnhem en Musis & Stadstheater Arnhem presenteren het kunstwerk Broeders verheft u ter vrijheid van Studio Dries Verhoeven. Het werk toont de mens als een verstekeling in een groots distributiecentrum. Het podium van de Grote Zaal dient als werkvloer waar acht uur lang een ‘levende installatie’ te zien is.

Je koopt een ticket voor een tijdslot. Op het tijdstip dat op je ticket staat ga je de zaal in en mag je zo lang kijken als je wilt. 

Waar dient tegenwoordig ons werkende lichaam nog voor? Bij techreuzen zoeken algoritmes 24/7 naar de grootst mogelijke winstmarge. Banen worden overgenomen door robots en vormen van kunstmatige intelligentie. Hebben we nog nut? Komt er een opleving van de arbeidersbeweging, of kunnen we ons beter neerleggen bij de onvermijdelijke automatisering?

Broeders verheft u ter vrijheid toont de mens als een verstekeling in een groots distributiecentrum. Het werk is gemaakt samen met een groep Bulgaarse performers die ervaring hebben als arbeidsmigrant. Het schouwburgpodium doet dienst als werkvloer, waar dagelijks acht uur lang een ‘levende installatie’ te zien is. Toeschouwers kopen, net zoals in het museum, een kaartje voor een tijdslot. De performers verblijven daarnaast in kunstinstelling West Den Haag, waar ook een expositie rondom het werk te zien is van 29 april t/m 20 juni.

“Ik vraag me al langer af hoe de toekomst van arbeid er uitziet. Wat doen de ontwikkelingen in de kunstmatige intelligentie met de kansen en de eigenwaarde van werknemers? Wat doen outsourcing en offshoring met de arbeidersbeweging? En waarom zijn Nederlandse werkgevers zo gesteld op mensen uit landen als Polen en Bulgarije?” - Dries Verhoeven

►In samenwerking met Museum Arnhem en Musis & Stadstheater Arnhem

CREDITS
concept: Dries Verhoeven
productie: Studio Dries Verhoeven
cast: Irina Angelova, Rilka Charovna, Boryana Dzhivdzhanova, Petyo Gyudyulev, Blagovest Ilchevski, Kalin Kupenov, Miroslav Mihov, Valentina Panova, Valentin Stankov, Antonia Tochka
dramaturgie: Hella Godee & Miguel Melgares
eerste inspiciënt: Niels Runderkamp
AGV robotica: Tom Dalhuisen
programmeur robotarmen: Casper Wortmann
programmeur systeembesturing: Sylvain Vriens
sound design: Peer Thielen
techniek: Marko Meijer, Niklas van Woerden
geluidsopname: Rutger Verberkmoes
stagiair techniek: Titus Duitshof
casting & productie: Sofia, Bulgarije Christian Bakalov
decorbouw: Maarten Smids, Niklas van Woerden, Merijn Versnel
video: Wouter van Elderen

Broeders verheft u ter vrijheid wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Fonds 21, Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht, BankGiro Loterij Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Za 03 juli 2021 - 12:15

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest

Programma

  • Deuren open 11:15
  • Aanvang 12:15
  • Verwachte eindtijd 13:00

Zonder pauze (exclusief drankje)

Anderen bekeken ook