Zoeken Menu
Sluit
Breakin' Convention NL Tour 2021
 • Dans

Breakin' Convention NL Tour 2021

Het baanbrekende hiphopfestival uit London

Vr 22 oktober 2021 - 19:30

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ArtEZ € 4,00
 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 17,50
 • Normaal € 22,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 18:30
 • Aanvang 19:30
 • Verwachte eindtijd 21:40

Met pauze (inclusief drankje)

Breakin' Convention, het baanbrekende hiphopfestival uit London, komt voor het eerst naar Nederland en neemt de beste internationale acts mee langs de 11 theaters! Stadstheater Arnhem wordt volledig overgenomen door hiphoptalent, zowel lokaal, nationaal als internationaal. Ruben Chi stelde het randprogramma dat voor en na de show te zien is samen.

​​​​​​​Breakin’ Convention is al meer dan vijftien jaar een succesvol hiphoptheaterconcept, met als jaarlijks hoogtepunt het festival in Sadler Wells, Londen. Centraal staan de voorstellingen in het theater. BC programmeert top notch hiphopstukken vanuit de hele wereld en is met deze showcasewerkwijze uniek.

Reken op adembenemende en inspirerende optredens van internationaal gevierde poppers, lockers, b-boys en b-girls op een festival dat naast wereldwijde sensaties ook lokaal talent een podium biedt. Samengesteld en gehost door Britse hiphoptheaterlegende en artistiek leider van Breakin' Convention, Jonzi D, neemt het festival het hele theater over met dj's, workshops en freestyle-sessies. Doe mee met deze ultieme viering van hiphopcultuur!

VOORPROGRAMMA:
17:45 - 19:30
DJ - IVO QUEST (Illmatic Arnhem)
MC - JUAN
Hiphop expo by A+

Line up:
Eigen creatief werk van de young professionals van de Hiphop dansopleiding in Arnhem: Destiny, Madhan & Noa, Jade & Siru, Cecillia, Ciara & Chris & Jade, Elise
 
►  Mede mogelijk gemaakt door: Soulcypher & Studio26
 
HOOFDPROGRAMMA:
19:30-21:35

Soweto Skeleton Movers (Zuid-Afrika)
De Soweto Skeleton Movers, afkomstig uit de meest beroemde township van Zuid-Afrika, hebben hun eigen draai aan de pantsula (Zuid-Afrikaanse dans) gegeven, inclusief acrobatisch voetenwerk en rondvliegende hoeden.

Joseph Toonga (Verenigd Koninkrijk)
De tweede internationale act is de Britse hiphop crew Just Us Dance: ontstaan vanuit de hopeloosheid en woede na de aanslag op George Floyd. Vier krachtige performers gebruiken hiphop, afrobeat, krumpdans en stem om denkbeelden over de zwarte figuur te ontkrachten . Een intens en uiteindelijk verlossend werk.

Kinetic Art (Japan)
Ook de Japanse ‘dance-troop’ Kinetic Art gaat mee op tour. Met behulp van snaren die in de war raken en ontwarren beelden ze de onderlinge verbondenheid van gebeurtenissen om ons heen uit. Een collectief dat zich ergens bevindt tussen breakdance en contortion, gevormd als danspaar.

NAPROGRAMMA:
21:35 - 22:15
DJ - IVO QUEST (illmatic Arnhem)
- Q&A met de line-up van Breakin' Convention Tour NL
Moderators - Ruben Chi & Juan
 
► Mede mogelijk gemaakt door: Soulcypher
 

► Toegang met een QRcode via de CoronaCheck-app
U krijgt toegang tot onze concerten, evenementen en voorstellingen met een coronatoegangsbewijs, dit is een vaccinatie-, test- of herstelbewijs. Toon bij de ingang een QRcode via de CoronaCheck-app of een print van deze QRcode, altijd in combinatie met een identiteitsbewijs. Meer informatie over de CoronaCheck-app vindt u hier.

Bekijk de video

Vr 22 oktober 2021 - 19:30

Stadstheater Arnhem, Grote Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • ArtEZ € 4,00
 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 17,50
 • Normaal € 22,50
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 18:30
 • Aanvang 19:30
 • Verwachte eindtijd 21:40

Met pauze (inclusief drankje)

Anderen bekeken ook