Zoeken Menu
Sluit
BonteHond | DOX - DE ZIJLIJN
 • Familie
 • Toneel
 • Jongeren

BonteHond | DOX - DE ZIJLIJN

In de voetbalkantine van v.v. Eldenia

Vr 28 juni 2024 - 19:30

Voetbalclub Eldenia, Externe locatie

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Kinderen t/m 12 jaar € 12,50
 • Zitplaats € 15,00

Programma

 • Deuren open 18:30
 • Aanvang 19:30

  Overige data

Een voorstelling waarin vrouwen hun mannetje staan.

De voetbalkantine is het territorium van de man. Dat is zo en dat blijft zo want dat is altijd al zo geweest. Een wereld vol geschreeuw, gejuich, slappe koffie in plastic bekertjes, meters bier, gehaktballen, Nederlandstalige hits, barkrukken en testosteron. Maar maak je borst maar nat, want hier komen de vrouwen. Alles gaat veranderen. Alles wordt anders. Niets blijft zoals het was.

En dat is niet gemakkelijk, want niks is lastiger dan veranderen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een verandering gemiddeld 66 dagen duurt, dus dan moeten we snel beginnen. Blinde vlekken, onterechte penalty’s, harde slidings, geklaag en gezeur en rode kaarten worden niet uit de weg gegaan. Het is namelijk hoog tijd voor een voorstelling met voetballende vrouwen!

Na BROEK UIT! en SCHOPPEN is er nu DE ZIJLIJN: een emancipatievoorstelling met 11 vrouwen. Oké, en 4 heel onbelangrijke mannen. Het belooft een spektakel te worden.

► De voorstelling wordt gespeeld in de voetbalkantine van v.v. Eldenia

► De voorstelling is geschikt vanaf 10 jaar 

CREDITS
Concept en regie: Judith Faas
Spel en dans: Thersa Bergmann, Jada Blagrove, Birgit Boer, Mary-Ann van den Boom, Mickado Codrington, Xia Coenen, Millie Lijbers, Danisha Martis, Fleur Philipsen, Daria Titova, Karlijn Zeeman, Milan Boele van Hensbroek, Jeffrey Creepashu Loewenicht, Matthijs Mahler, Dionisio Matias
Tekst: Sanne Schuhmacher
Compositie: Gery Mendes
Choreografie: Melvin Fraenk
Dramaturgie: Victor Mentink
Decor: Matthijs Mahler
Productie: Maira Martinez
Met dank aan: ASC WATERWIJK, SV ALLIANCE '22, V.V. Eldenia, SV Diemen, Hardzout, Jo-anne Bakboord, Joy Bots, Brecht Louwerens, Lucrezia Nardone, Liza Panjoel, Roann Postma, Hannah Rekveldt, Megan Simons, Vain Thurnim, Nadine Wijshoff.

Coproductie: BonteHond en DOX

► BONTEHOND
BonteHond maakt beeldend en fysiek theater voor alle leeftijden in theaters en op andere spannende plekken. Vanuit Almere toert het jeugdtheatergezelschap langs theaters, festivals, scholen en bijzondere (buiten)locaties door Nederland, België en steeds vaker daarbuiten. Met publiekswerking en de eigen educatieve leerlijn KIDD bereikt BonteHond ook mensen die niet gauw met kunst & cultuur in aanraking komen.

► DOX
DOX is hét huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Ze werken samen in research- en leertrajecten (DOX Club) en in producties en educatieprojecten die een jong publiek bereiken. Cross-overs tussen theater en dans zijn bij ons favoriet, urban arts als spoken word en hiphop zijn inspiratiebronnen. Onze voorstellingen worden geprezen door pers en publiek. Met de DOXaward krijgen onze talentvolle makers en performers een extra incentive om hun masterskills nog verder te ontwikkelen.

Bekijk de video

Vr 28 juni 2024 - 19:30

Voetbalclub Eldenia, Externe locatie

Aanmelden wachtlijst
Voor deze voorstelling is een wachtlijst beschikbaar
Uitverkocht
Bestel kaarten
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • Kinderen t/m 12 jaar € 12,50
 • Zitplaats € 15,00

Programma

 • Deuren open 18:30
 • Aanvang 19:30

  Overige data

Anderen bekeken ook