Zoeken Menu
Sluit
Blinde vlek (10+) (geannuleerd)
 • Familie

Blinde vlek (10+) (geannuleerd)

Het Houten Huis & Wabi Sabi

Zo 24 april 2022 - 14:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,50
 • Normaal € 15,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 13:30
 • Aanvang 14:30

Deze voorstelling is geannuleerd. Kaartkopers zijn via de mail op de hoogte gebracht.

Over de technologie die iedereen verb(l)indt.

De technologische evolutie dendert voort. Het gaat zo snel dat het moeilijk is om bij te benen. Regelgeving en veiligheidsmaatregelen lopen altijd achter. Bijna onopgemerkt verdwijnt onze privacy en worden onze persoonlijke gegevens verkocht. We worden omringd door robots en computers die ons zichtbaar en onzichtbaar bestuderen. Ze kunnen ons helpen, onze levens redden, maar ze kunnen ons ook op zorgwekkende wijze manipuleren...

‘Blinde Vlek’ is een muzikale, acrobatische poging om mensen kritisch te laten kijken naar de gevolgen van de moderne technologie.

Het Houten Huis is het beeldend muziektheatergezelschap van het noorden. Vanuit Groningen maken ze voorstellingen die door het hele land én tot ver over de grens te zien zijn. Het huis staat symbool voor het leven, waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt. Altijd zijn zij aan het timmeren en schuren aan verhalen, verbeelding en muzikaliteit.

Beeldend muziektheater
Het Houten Huis neemt je mee naar een wereld vol grenzeloze verbeelding. Een plek waar verdriet, schoonheid en humor samenvallen.
Met oog voor detail, livemuziek, poëtische beelden en een expressieve speelstijl maken ze steeds opnieuw een ‘levend prentenboek’. Er wordt zelden gesproken, muziek is de adem van het stuk.
Ze tonen dat wat van binnen wringt. Iedere voorstelling is een zoektocht en een uitnodiging om de imperfectie van het leven te omarmen.

concept & regie Maarten Smit muziek Radek Fedyk spel & dans Marta Alstadseter, Kim-Jomi Fischer, Willem van der Lely choreografie Maarten Smit & performers tekst Don Duyns & Maarten Smit regieassistent Tim Schouten dramaturgie Elien van den Hoek decor Douwe Hibma kostuums Freja Roelofs techniek Gerrit Schilp & Loeki Wiefferink scènefoto’s Moon Saris teaser Jules van Hulst trailer Floris Duijn advies David van Griethuysen, Robbert van Heuven, Marc Maris ondersteund door We the North & Fonds Podiumkunsten via Station Noord

Over Het Houten Huis & Wabi Sabi
Voor deze voorstelling verweeft Het Houten Huis haar beeldende, muzikale stijl met die van regisseur Maarten Smit (Wabi Sabi). Zijn voorstellingen maken actuele kwesties inzichtelijk en bespreekbaar door een combinatie van fysiek spel, tekst, dans en muziek. Op basis van journalistiek en documentair materiaal maakt hij theaterstukken die de schoonheid van de imperfecte mens laten zien.

Over Station Noord
Station Noord is een samenwerkingsverband van de grote podiumkunst organisaties uit de drie noordelijke provincies. Met gebundelde krachten geven we een sterke impuls aan talentontwikkeling en het artistieke klimaat in het Noorden. Station Noord ondersteunt nieuwe theatermakers om in het Noorden hun talenten te ontwikkelen en hun carrières op gang te brengen.

In de pers

'Oogstrelende voorstelling!'

Theaterkrant

'In een lange, vloeiende cadans betoont Maarten Smit zich een vaardig choreograaf.'

Theaterkrant

'Het Houten Huis maakt van ‘Blinde Vlek’ een magische gebeurtenis.'

Dagblad van het Noorden

Bekijk de video

Zo 24 april 2022 - 14:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht
Geweest
Laatste kaarten!

Prijzen vanaf

 • CJP / Jongeren tot 16 jaar € 12,50
 • Normaal € 15,00
 • Student Last Minute € 10,00

Programma

 • Deuren open 13:30
 • Aanvang 14:30

Anderen bekeken ook