Zoeken Menu
Sluit
Beefteefjes
  • Fysiek & Beeldend

Beefteefjes

Servaes Nelissen / Feikes Huis

Wo 07 juli 2021 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht

Programma

  • Start voorstelling 20:30
  • Deuren open 19:30
  • Verwachte eindtijd 22:25

Er is een pauze

Exclusief consumptie

Servaes laat op basis van gesprekken over inspiratie, maakangst en eenzaamheid zijn buurman, kunstschilder Willem Koevoet, stillevens in een klein miniatuurtje tot leven komen. 'Met ‘Beefteefjes’ giet Servaes Nelissen zijn depressie in een hilarische, vrolijk stemmende vorm.' ★★★★ - De Volkskrant

Een vrolijkmakend drieluik over depressie
Willems adagium dat kunst open moet zijn en vrij van vooroordelen en verklaringen vormt de leidraad voor dit drieluik. In het nagenoeg tekstloze en associatieve middendeel duikt Servaes niet zonder humor in zijn eigen zwarte ziel. In het derde deel zien we Renate Schoep aan het werk. Zij is dierentolk en hondenpsycholoog en geeft seminars over depressies bij honden.

Deel 1 Wim Koevoet (buurman Servaes):
“Het zal mij benieuwen. Ik stond als het ware model voor dit eerste deel. Hij kwam elke week langs om mij te interviewen en dan bleef hij tot diep in de nacht hangen. Zijn vragen gingen vaak over zijn eigen problemen. Het is een complex iemand. Ook wel aantrekkelijk op een bepaalde manier. Maar hij valt niet op mannen. En ik weet ook niet of ik dat wel zou willen. Het is iemand die werkelijk alles over je uitstort. En sinds ik een hond heb taal ik niet naar een relatie.”

Deel 2 Servaes:
“Ik ben eigenlijk op iets heel anders uitgekomen. Zo gaat dat in een maakproces. Van het een komt het ander. Het werd veel meer een zelfportret. Tja, volgens mij wordt niemand vrolijk van een zelfportret. Maar goed, je hebt het maar te verdragen hoe dingen met je aan de loop gaan. En dan ging mijn hond ook nog eens dood. Ik heb daar meer om gehuild dan om mijn eigen moeder. Toen moest ik daar weer iets mee. En zo kwam ik bij Renate…”

Deel 3 Renate Schoep:
“Als ik zeg dat ik met dieren praat zijn er nog steeds mensen die me een beetje raar aankijken. Gelukkig wordt dat steeds minder en zie ik een groeiende waardering voor ons werk. Ik geef ook seminars over depressie bij honden. Daar komen ontzettend veel mensen op af. Iedereen kan dit leren, echt waar. En hoe meer mensen met dieren gaan praten, hoe minder eenzaamheid.”

CREDITS
spel, tekst en vormgeving: Servaes Nelissen
eindregie: Marijn v/d Jagt
dramaturgie: Pol Eggermont
licht- en geluidsontwerp: René Rood
pruiken: Pilo Pilkes
fotografie: Bowie Verschuuren
met dank aan: Vincent van Warmerdam, Kees v/d Vooren en Nelissen Decorbouw

In de pers

'Met ‘Beefteefjes’ giet Servaes Nelissen zijn depressie in een hilarische, vrolijk stemmende vorm.'

de Volkskrant

'Veelzijdig en briljant: Servaes Nelissen is een uiterst getalenteerd poppenspeler, een zeer originele geest en een sterk acteur. Hij bezit de gave om op geheel eigen wijze het tragische komisch te laten worden en het komische tragisch.'

Scènes

Bekijk de video

Wo 07 juli 2021 - 20:30

Stadstheater Arnhem, Kleine Zaal

Uitverkocht

Programma

  • Start voorstelling 20:30
  • Deuren open 19:30
  • Verwachte eindtijd 22:25

Er is een pauze

Exclusief consumptie